Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


Operațiune de salvare a unui vas de mici dimensiuni cu 70 de migranți la bord, lângă Vama Veche

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 19 august 2022

O ambarcațiune de mici dimensiuni, la bordul căreia se aflau 70 de migranți, printre care și copiii, a fost escortată la țărm de nave ale Gărzii de Coastă Constanţa şi ale ARSVOM, notează News.ro.

Conform reprezentanților Gărzii de Coastă, nava a fost identificată la aproximativ 30 de mile est de Vama Veche în noaptea de joi spre vineri, când s-a constatat şi că ambarcaţiunea este foarte aglomerată şi nu are suficiente mijloace de siguranţă. Aceasta este de lemn şi are circa 14 metri lungime, comandantul fiind turc.

La operaţiunea de aducere a ambarcațiunii în Portul Constanța au participat nava Sar Artemis aparţinând Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) şi o navă a Gărzii de Coastă Constanţa.

Cadrele medicale de la Serviciul Județean de Ambulanță Constanța au început evaluarea medicală a migranților. O singură persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale, dar a refuzat să fie transportată la spital.

„În prezent se efectuează triajul persoanelor în punctul medical avansat. Triajul este efectuat de către medicii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa. Până în prezent nu au fost probleme medicale deosebite. O singură persoană s-a prezentat cu un traumatism la membrul superior, a fost evaluată şi i s-a acordat asistenţă medicală la punctul medical avansat, însă aceasta a refuzat transportul la spital”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, Oana Manoilă, conform sursei citate.

Autoritățile nu au stabilit încă țara de origine a celor 70 de migranți aflați pe vas.

Sursa foto: News.ro 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW