Wednesday, May 22, 2024
Jurnalism corect


Operaţiune comună a poliţiei române, spaniole şi germane: A fost arestat în Spania liderul bandei de motociclişti MC Comanches, condamnat în România pentru tentativă de omor

By news.ro , in Justitie Stirile zilei , at 27 aprilie 2024

Poliţia spaniolă l-a arestat pe liderul bandei de motociclişti MC Comanches, Daniel Domalski. Operaţiunea a avut loc sub egida Europol, bărbatul fiind considerat o ţintă importantă, iar pe numele său era emis de autoritățile române un mandat european de arestare pentru tentativă de omor. El fusese anterior membru al bandei Hell Angels.

Agenţi ai Poliţiei Naţionale, într-o operaţiune comună cu BKA din Germania şi Poliţia Română coordonată de Europol, l-au arestat pe actualul lider în Spania al bandei de motociclişti MC Comanches în oraşul Benalmádena, Malaga. Bărbatul arestat, considerat de Europol ca fiind o ţintă de mare valoare, avea un mandat european de arestare emis de autorităţile române pentru tentativă de omor şi a fost considerat anterior liderul bandei Hell Angels.

Conform Poliţiei Spaniole, au fost efectuate două intrări şi percheziţii în Benalmádena (Malaga), la reşedinţa sa obişnuită şi la o firmă recent creată dedicată închirierii de vehicule, în care au fost confiscate o armă de foc, 32 de cartuşe, arme albe şi documente false.

Daniel Domalski este condamnat la 5 ani de închisoare

Surse apropiate anchetei afirmă că este vorba despre Daniel Domalski, acuzat că, în 2017, împreună cu alţi doi bărbaţi, l-a bătut pe un altul., care a necesitat 65 zile de îngrijiri medicale. Victima a susţinut că a fost lovită cu răngile. Trimis iniţial în judecată pentru vătămare corporală, în 2022, lui Domalski i s-a schimbat încadrarea juridică, în „tentativă de omor”.

În 2023, Domalski a fost condamnat la 5 ani de închisoare şi interzicerea unor drepturi. De asemenea, i s-a interzis să deţină, poarte şi să folosească orice categorie de arme. Totodată,  el şi încă unul dintre agresori au fost obligaţi la plata sumei de 150.000 de lei către victimă. Ambii au contestat decizia instanţei, însă contestaţia le-a fost respinsă anul acesta, în februarie.

Unul dintre liderii MC Comanches, arestat anul trecut în Spania

Ancheta a început în timp ce ofiţerii investigau implicarea bandei de motociclişti MC Comanches în legătură cu transportul rutier de substanţe narcotice din Spania către Europa Centrală şi de Nord.

În timpul anchetei, la sfârşitul anului trecut, agenţii de poliție l-au arestat în Marbella pe unul dintre liderii MC Comanches, deoarece acesta avea un mandat european de arestare şi predare din partea autorităţilor germane, după ce au considerat că avea legături directe cu traficul de droguri între Spania şi nordul Europei. Investigaţiile ulterioare au dezvăluit că, odată arestat şi predat în Germania, bărbatul arestat îl lăsase pe liderul bandei de motociclişti să se ocupe de gestionarea afacerii ilegale.

Odată identificat noul lider al structurii infracţionale, anchetatorii au descoperit că liderul MC Comanches era, de asemenea, căutat de autorităţile române pentru tentativă de omor.

Cercetările agenţilor, în colaborare cu poliţia germană şi română – coordonate de Europol – au dus la descoperirea faptului că fugarul ar putea locui în provincia Malaga. Ulterior, agenţii au reuşit să stabilească reşedinţa suspectului în Benalmádena (Malaga), de unde, potrivit anchetatorilor, acesta ar fi coordonat transportul şi distribuţia de substanţe narcotice în Europa Centrală şi de Nord cu ajutorul unor camionete.

Pentru a efectua arestarea, din cauza caracterului periculos al suspectului, a fost necesară intervenţia agenţilor din cadrul Grupurilor Operaţionale Speciale de Securitate, care au efectuat ulterior două percheziţii, una la reşedinţa obişnuită a acestuia şi cealaltă la atelierul de vehicule.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW