Sunday, October 17, 2021
Jurnalism corect


ONU: Viitorul vaccin împotriva Covid-19 trebuie considerat un „bun public global”

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 6 iunie 2020 Etichete: , ,

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a declarat că un viitor vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2 trebuie considerat „un bun public global” accesibil tuturor.

„Un vaccin împotriva Covid-19 trebuie privit ca un bun public global, un vaccin pentru oameni”, a declarat el într-o înregistrare video, menţionând că mai mulţi lideri mondiali au lansat un apel în acest sens.

Guterres a precizat că, odată cu criza noului coronavirus, campaniile de vaccinare au fost întrerupte: „Douăzeci de milioane de copii” nu sunt vaccinaţi complet şi „unul din cinci copii” nu este vaccinat deloc.

„Să găsim un mod sigur de a continua vaccinarea” în pofida pandemiei, a afirmat el, „iar atunci când va fi disponibil un vaccin împotriva Covid-19, să ne asigurăm că toată lumea are acces la el”.

Antonio Guterres a făcut aceste declarații în cadrul unui summit virtual internațional organizat pentru a strânge fonduri pentru Alianța Globală pentru Vaccinuri și Imunizare (GAVI).

În cadrul acestui summit virtual care reuneşte peste 50 de ţări şi peste 35 de şefi de stat şi de guvern, GAVI speră să strângă 7,4 miliarde de dolari pentru a continua campaniile globale de vaccinare împotriva rujeolei, poliomielitei şi febrei tifoide, perturbate în mare parte de epidemia de Covid-19, conform Hotnews.ro.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW