Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


ONU: Sute de mii de copii ar putea muri anul acesta din cauza crizei economice provocată de pandemia de Covid-19

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 17 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Organizația Națiunilor Unite susține că sute de mii de copii ar putea muri anul acesta din cauza crizei economice globale generate de pandemia de coronavirus și alte zeci de milioane ar putea deveni extrem de sărace ca urmare a crizei.

Potrivit Reuters, un raport al ONU arată că aproximativ 369 de milioane de copii din 143 de țări care în mod normal depind de mesele oferite la școală sunt nevoiți să găsească o altă sursă de hrană.

”Trebuie să acţionăm acum împotriva fiecărei ameninţări la adresa copiilor noştri. Liderii trebuie să facă tot ce le stă în puteri pentru a amortiza impactul pandemiei. Ceea ce a început ca o situaţie de urgenţă în domeniul sănătăţii publice s-a transformat într-un test formidabil pentru promisiunea globală de a nu lăsa nimeni în urmă”, a declarat secretarul general al ONU, Antonio Guterres.

Chiar dacă, potrivit medicilor, copiii infectați cu coronavirus, spre deosebire de adulți, sunt mai puțin susceptibili să aibă simptome și au o probabilitate mai mare să facă forțe mai ușoare a bolii, raportul ONU avertizează că „greutățile economice cu care se confruntă familiile ca urmare a încetinirii economiei globale ar putea duce în 2020 la sute de mii de decese suplimentare ale unor copii, inversând progresele din ultimii 2 – 3 ani în reducerea mortalităţii infantile.”

ONU estimează că 42 de milioane până la 66 de milioane de copii ar putea cădea în sărăcie lucie din cauza pandemiei de coronavirus în anul acesta. În lume, există un număr de 386 de milioane de copii aflați deja în sărăcie extremă.

Raportul ONU mai afirmă că 188 de ţări au impus închiderea şcolilor la nivel naţional, afectând peste 1,5 miliarde de copii.

”Pierderile care pot apărea în procesul de învăţare pentru generaţia tânără de astăzi şi pentru dezvoltarea capitalului uman sunt greu de înţeles. Mai mult de două treimi din ţări au introdus platforme naţionale de învăţare la distanţă, dar în rândul ţărilor cu venituri mici proporţia este de doar 30 la sută”, mai arată ONU.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW