Tuesday, February 7, 2023
Jurnalism corect


ONU a cerut un armistițiu în Ucraina, în perioada Paștelui Ortodox / Secretar general: Opriți vărsarea de sânge și distrugerile

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 19 aprilie 2022

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, a lansat marți, 19 aprilie, un apel prin care cere un armistițiu de 4 zile în Ucraina, în perioada Paștelui Ortodox, relatează CNN.

Săptămâna Patimilor din acest an este umbrită de norul războiului care reprezintă negarea totală a ceea ce reprezintă Paștele”, potrivit unui comunicat transmis de secretarul general al ONU.

Concret, Guterres cere ca, începând cu Joia Mare și până în Duminica Paștelui, ce pică în acest an pe 24 aprilie, forțele ruse să oprească ofensiva militară asupra Ucrainei.

În tot acest timp, s-ar putea organiza coridoare umanitare pentru evacuarea civililor care încă se află în zonele din conflict, precum Mariupol, Herson, Donetsk sau Lugansk. Totodată, armistițiul cerut de ONU ar putea permite livrarea ajutoarelor umanitare.

Niciun culoar umanitar pentru evacuarea civililor nu a mai fost organizat în ultima săptămână în Ucraina, din cauza neînțelegerilor dintre cele două armate.

Inspirându-ne din ceea ce reprezintă Săptămâna Mare, rog toate părțile implicate să se alăture apelului meu de Paște. Salvați vieți. Opriți vărsarea de sânge și distrugerile. Deschideți o portiță pentru dialog și pace”, este apelul secretarului general ONU.

Totodată, ONU susține că este gata să livreze mai multe convoaie cu ajutoare umanitare în localitățile din zonele de conflict.

La începutul săptămânii, Armata Ucrainei a acuzat Federația Rusă că ar pregăti o serie de atacuri asupra bisericilor, ce ar putea lovi în perioada Paștelui Ortodox.

Avertismentul vine după ce o serie de publicații media ale Kremlinului au transmis informații false potrivit cărora aceste atacuri ar fi plănuite de forțele ucrainene.

Sursă foto: Marienko Andrii / UNIAN

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com