Tuesday, January 18, 2022
Jurnalism corect


ONG-urile, scutite de plata TVA pentru produsele necesare în contracararea COVID-19

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 14 mai 2020 Etichete: , ,

Asociațiile și Fundațiile vor fi scutite de plata taxei pe valoarea adăugată (TVA) pentru echipamente medicale şi materiale sanitare care pot fi utilizate în prevenirea, limitarea, tratarea şi combaterea COVID-19.

„Sunt scutite de taxa pe valoarea adăugată cu drept de deducere livrările către asociații și fundații legal constituite, de medicamente, echipamente de protecţie, alte dispozitive sau echipamente medicale şi materiale sanitare care pot fi utilizate în prevenirea, limitarea, tratarea şi combaterea COVID-19, prevăzute în Anexa nr. 2 la prezenta ordonanță de urgență, efectuate până la data de 1 septembrie 2020.

Scutirea prevăzută la alin. (1) se aplică  doar cu condiția ca bunurile achiziționate de asociații/fundații să fie utilizate de acestea pentru combaterea COVID-19 sau să fie donate altor entități care le folosesc pentru combaterea COVID-19. Furnizorul justifică scutirea de TVA cu declarația pe propria  răspundere cu privire la destinația bunurilor, pusă la dispoziția sa de asociația/fundația beneficiară, cel târziu la momentul livrării”, se arată în ordonanța adoptată de Guvern.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW