Saturday, June 25, 2022
Jurnalism corect


Omul lui Boc, noul secretar general al MAI. Cine este Ștefania Ferencz

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 19 ianuarie 2021

Ștefania Ferencz a fost transferată din funcția de secretar general în Ministerul Transporturilor în cea similară în Ministerul Afacerilor Interne. Ferencz, o apropiată a lui Emil Boc, îl urmează practic pe Lucian Bode, ajuns ministru de interne după ce s-a aflat în fruntea transporturilor.

Prim-ministrul Florin Cîțu a semnat luni două decizii în ceea ce o privește pe Ștefania Ferencz. Prin prima i s-a încheiat detașarea din funcția de consilier la Camera Deputaților în cea de secretar general în Ministerul Transporturilor. Prin cea de-a două, Ferencz a fost detașată pentru șase luni secretar general al MAI.

Cine este Ștefania Ferencz

Ștefania Ferencz a absolvit dreptul la Universitatea Nicolae Titulescu, una dintre cele mai slabe din țară, iar cariera sa este strâns legată de cea a lui Emil Boc. Între perioada 2001-2004 a fost consilier parlamentar la cabinetul lui Boc, urmându-l ulterior pe acesta și la Primăria Cluj Napoca, unde a condus Direcția de Patrimoniu, și Guvernul României, fiind aici director de cabinet, funcție cu rang de secretar de stat. În 2014, a revenit alături de Boc la Primăria Cluj Napoca, ocupându-se de această dată de comunicare.

În 2019, odată cu venirea liberalilor la putere, cu toate că studiile absolvite nu o recomandau, a ajuns secretar general în Ministerul Transporturilor. De asemenea, a fost numită și în consiliile de administrație ale ROMATSA și CNAIR.

Ferencz deține un apartament de 66 mp în București, despre care spune că se află în procedură de vânzare, o casă în Cluj Napoca și o alta în comuna Sălicea (Cluj). Noul secretar general în MAI are în conturi peste 50.000 euro și a acordat un împrumut de 200.000 lei.

La capitolul datorii, Ștefania Ferencz a declarat un credit 667.000 lei, scadent în 2041.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW