Sunday, July 25, 2021
Jurnalism corect


OMS: Un al doilea val important de coronavirus, din ce în ce mai puţin probabil

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 25 mai 2020 Etichete: , ,

Un oficial din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății susține că modelele cu care se lucrează elimină „tot mai mult” posibilitatea producerii unui al doilea val de coronavirus.

Maria Neira, directoarea pentru sănătate publică a OMS, a declarat într-un interviu pentru postul de radio din Barcelona RAC-1, că această fază de eliminare a restricțiilor este foarte critică iar oamenii trebuie să fie prudenți.

Responsabila OMS a cerut populaţiei să nu dea dovadă „nici de paranoia, nici de excesivă relaxare” şi să „înveţe să convieţuiască cu bolile infecţioase”.

„Există multe modele care avansează numeroase probabilităţi: de la o reizbucnire punctuală şi până la un al doilea val important, dar această ultimă posibilitate este tot mai mult eliminată. Suntem mult mai bine pregătiţi în toate domeniile”, a spus ea.

Conform oficialului, coronavirusul va avea dificultăți să supraviețuiască deoarece rata de transmitere a fost diminuată foarte mult.

„Trebuie să fim însă foarte prudenţi pentru a declara că acesta este sfârşitul valului, însă datele arată că cel puţin a fost evitată transmiterea şi explozia din primele săptămâni. (…)Nu putem face multe previziuni deoarece următoarele săptămâni vor fi o fază critică”, a mai spus ea.

Conform Mariei Naira, după relaxare, trebuie să se observe cum se comportă virusul.

„Să sperăm că nu vor mai exista focare, dar va fi o luptă de zi cu zi. Peste două sau trei săptămâni vom vedea ce se întâmplă şi dacă este nevoie de o corecţie chirurgicală”, a spus responsabila OMS cu privire la ridicarea restricţiilor din prima fază în care a intrat şi Spania.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW