Tuesday, August 9, 2022
Jurnalism corect


OMS susține că datele recente arată că este posibilă reinfectarea cu noul coronavirus

By Redactia , in Stirile zilei , at 5 decembrie 2020

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății susțin că datele recente au arătat că există cazuri în care este posibilă reinfectarea cu COVID-19.

Am văzut că numărul persoanelor infectate continuă să crească, dar am văzut şi date potrivit cărora protecţia dobândită s-ar putea să nu fie pentru toată viaţa şi, prin urmare, am putea să vedem că apar reinfectări”, a declarat dr. Mike Ryan, director general al programelor pentru urgenţe de sănătate al OMS, potrivit news.ro.

Cercetătorii încearcă să determine cât durează reacţia anticorpilor după infectarea cu COVID-19.

”Ceea de înţelegem este că 90%-100% dintre persoane infectare cu noul coronavirus dezvoltă o reacţie a anticorpilor, indiferent dacă este o infecţie medie, asimptomatică sau gravă”, a spus Van Kerkhove, şefa diviziei pentru zoonoză şi boli emergente a OMS.

Un studiut al Oxford, realizat în perioada aprilie-noiembrie, pe 12.180 angajaţi ai unităţilor medicale ale Universităţii Oxford, arată că persoanele 89 din 11.052 de angajaţi fără anticorpi au dezvoltat o infecţie nouă cu simptome. Niciunul dintre cei 246 de angajaţi cu anticorpi nu a dezvoltat o infecţie simptomatică.

”La unii oameni, aceasta poate scădea după câteva luni, dar primim un indiciu bun că reacţia imunitară naturală la infecţie durează câteva luni”, a spus Van Kerkhove.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW