Thursday, December 8, 2022
Jurnalism corect


OMS: Protecţia facială va deveni obişnuinţă. Oamenii trebuie să se obișnuiască cu o nouă realitate, coronavirusul nu va dispărea

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 13 aprilie 2020 Etichete: , ,

Organizația Mondială a Sănătății susține că protecția facială va deveni obișnuință în urma pandemiei de coronavirus. Doctorul David Nabarro, specialist al OMS în materie de Covid-19, susține că oamenii vor trebui să se obișnuiască cu o „nouă realitate”.

“O anumită formă de protecţie facială sunt sigur că va deveni obişnuinţă, cel puţin pentru a oferi oamenilor o asigurare. Dar, aş spune să nu vă imaginaţi că puteţi face orice doriţi când purtaţi o mască”, a declarat el pentru BBC.

Nabarro susține că stilul de viață al oamenilor ar trebui să se schimbe deoarece coronavirusul nu va dispărea și „nu ştim dacă persoanele care au avut virusul rămân imune după aceea şi nu îl vor contracta din nou. Şi nu ştim când vom avea un vaccin”.

“Ceea ce spunem noi este să ne apărăm societăţile. Da, va trebui să purtăm măşti. Da, va trebui să existe mai multă distanţare fizică. Da, trebuie să îi protejăm pe cei vulnerabili. Dar, cel mai important, trebuie să învăţăm cu toţii cum să întrerupem transmisia”, a precizat reprezentantul OMS.

Nabarro a mai menționat că este o revoluție și a comparat situația din prezent cu ceea ce s-a întâmplat în anul 1850, atunci când s-a descoperit că apa murdară purta holeră.

“Este o revoluţie. Aşa cum s-a întâmplat când s-a descoperit că apa murdară purta holeră în 1850. Sau, probabil, ca acum 25 de ani când am aflat cu toţii despre HIV/SIDA şi asocierea sa cu sexul. Ne-am schimbat şi ne-am adaptat şi am învăţat să trăim cu aceste noi realităţi. La fel trebuie să trăim cu noua realitate a vieţii cu COVID”, a mai spus Nabarro.

Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW