Sunday, October 17, 2021
Jurnalism corect


OMS: Populația ar putea ajunge la imunitatea de masă la finalul anului 2021

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 27 decembrie 2020

Directorul științific al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), dr. Soumya Swaminathan, este de părere că lumea nu va ajunge la imunitate de masă față de virusul SARS-CoV-2 înainte de finalul anului 2021, potrivit News.ro

Vom aborda începutul sfârşitului, putem vedea lumina de la capătul tunelului. Cu toate acestea, este un tunel pe care trebuie să îl traversăm, iar următoarele luni vor fi critice”, a spus directorul științific al OMS.

Aceasta susține că vaccinurile vor proteja inițial un grup foarte mic de persoane, cele care sunt vulnerabile în fața virusului și cele care prezintă un risc major, iar, ulterior, restul populației.

Va dura până la sfârşitul anului 2021 până când vom începe să vedem un anumit nivel de imunitate a populaţiei în unele ţări”, a adăugat dr. Soumya Swaminathan.

Swaminathan consideră că următoarele luni vor fi la fel de grele în gestionarea pandemiei de coronavirus și avertizează că trebuie să „menținem garda sus”.

Trebuie să menţinem garda sus, trebuie să facem toate lucrurile pe care le ştim, reducând transmiterea şi riscurile ca oamenii să se îmbolnăvească”, a precizat ea.

Sursă foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW