Wednesday, June 12, 2024
Jurnalism corect


OMS: Pașapoartele de imunitate ar putea crește riscul răspândirii virusului Covid-19. Nu există nicio dovadă că nu te poți infecta cu coronavirus de două ori

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 25 aprilie 2020 Etichete: , ,

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat, sâmbătă, că în acest moment nu există vreo dovadă că oamenii care s-au vindecat de coronavirus au devenit imuni la infectarea cu acest virus.

OMS a avertizat împotriva emiterii „pașapoartelor de imunitate” sau de „certificate fără risc” pentru persoanele care s-au vindecat de virus, spunând că practica ar putea în realitate să crească riscul răspândirii, conform The Guardian.

De asemenea, OMS a avertizat că acuratețea și fiabilitatea testelor pentru anticorpi la coronavirus nu sunt sigure.

”Testele imprecise de imunodiagnosticare ar putea să catalogheze în mod fals persoane în două moduri. Primul este că ar putea eticheta în mod fals oamenii care au fost infectați drept negativi, iar al doilea este că oamenii care nu au fost infectați sunt fals etichetați ca pozitivi. Ambele erori au consecințe grave și vor afecta eforturile de control”, a spus agenția ONU.

Mai multe țări au anunțat că se gândesc la emiterea unor „pașapoarte de sănătate” a oamenilor considerați ca fiind vindecați de boală, însă OMS susține că ”în acest moment al pandemiei, nu există dovezi suficiente cu privire la eficiența anticorpilor pentru a garanta acuratețea unui pașaport de imunitate sau al unui ”certificat fără risc”.

Oamenii vor presupune că sunt imuni la o a doua infecție și ar putea ignora sfaturile autorităților de sănătate publică, potrivit OMS.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW