Tuesday, October 19, 2021
Jurnalism corect


OMS: Opt vaccinuri anti-COVID-19 sunt în etapa de testare pe oameni

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 17 mai 2020 Etichete: , , ,

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat, duminică, faptul că opt vaccinuri anti-Covid 19 sunt în studiile clinice și se testează pe oameni. Vaccinul produs de Universitatea din Oxford ar putea fi gata în șase luni.

Potrivit unui document al Organizației Mondiale a Sănătății citat de Mediafax, opt proiecte de vaccinuri anti coronavirus se află în faza 1 și 2 de testare.

Companiile care au ajuns în cursa finală pentru vaccin sunt CanSino Biological Inc./Beijing Institute of Biotechnology – Faza 1 şi 2 de testare, Moderna/NIAID – Faza 1 şi 2 de testare, Wuhan Institute of Biological Products/Sinopharm – Faza 1 şi 2 de testare, Beijing Institute of Biological Products/Sinopharm – Faza 1 şi 2 de testare, Sinovac – Faza 1 şi 2 de testare, University of Oxford – Faza 1 şi 2 de testare, BioNTech/Fosun Pharma/Pfizer – Faza 1 şi 2 de testare, Inovio Pharmaceuticals – Faza 1 de testare.

Din cele opt companii care sunt aproape de a găsi vaccinul care să combată virusul, patru sunt din China, două din SUA, una din Marea Britanie iar o altă echipă este o combinație între o companie americană, chineză și germană.

La nivel global sunt 4.737.926 de cazuri cu COVID 19, iar 313.636 şi-au pierdut viaţa în urma infecţiei.

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW