Friday, December 8, 2023
Jurnalism corect


OMS: Nu vă aşteptaţi la vaccinări împotriva Covid-19 înainte de începutul anului 2021

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 23 iulie 2020 Etichete: , ,

Oficialii din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății susțin că oamenii de știință fac progrese bune în dezvoltarea vaccinurilor împotriva coronavirusului, câteva fiind în studii clinice finale, însă utilizarea lor nu poate fi așteptată înainte de începutul anului 2021.

OMS lucrează pentru a asigura o distribuire echitabilă a vaccinurilor, dar între timp este esenţial să limităm răspândirea virusului, a spus Ryan, care este director al programului de urgenţă al OMS.

”Facem progrese bune”, a spus Ryan, notând că mai multe vaccinuri se află în prezent în faza a treia a studiilor clinice şi că niciunul nu a eşuat în privinţa siguranţei şi capacităţii de a genera un răspuns imunitar.

”Realist vorbind, oamenii vor începe să fie vaccinaţi în prima parte a anului viitor”, a declarat Ryan.

OMS lucrează la extinderea accesului la posibile vaccinuri şi pentru a ajuta la creşterea capacităţii de producţie, a mai spus oficialul.

”Trebuie să fim corecţi, pentru că sunt un bun global. Vaccinurile pentru această pandemie nu sunt pentru bogaţi, nu sunt pentru săraci, sunt pentru toată lumea. Trebuie să facem tot posibilul să readucem copiii la şcoală, iar cel mai eficient lucru pe care îl putem face este să oprim boala în comunitatea noastră”, a spus oficialul OMS.

Inquam Photos / Alexandru Prepeliță

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW