Sunday, May 22, 2022
Jurnalism corect


OMS: Noi dovezi că varianta Omicron provoacă simptome mai ușoare decât celelalte tulpini ale SARS-CoV-2

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 4 ianuarie 2022

Varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 afectează căile respiratorii superioare și provoacă simptome mai ușoare decât celelalte tulpini care au circulat în timpul pandemiei de coronavirus, potrivit unui oficial al Organizației Mondiale a Sănătății, citat de Reuters.

Vedem din ce în ce mai multe studii care demonstrează că Omicron afectează doar partea superioară a corpului, față de celelalte variante care provocau pneumonii severe. Acest lucru poate fi considerat o veste bună, dar mai avem nevoie de multe studii în acest sens”, a spus Abdi Mahamud, un oficial din cadrul OMS.

Datele OMS arată că varianta Omicron se răspândește foarte repede și a apărut în 128 de țări, din noiembrie, de când a fost descoperită. Chiar dacă numărul infectărilor din Europa a crescut semnificativ, ratele de spitalizare și mortalitate sunt mai scăzute decât în alte etape ale pandemiei.

Totodată, Abdi Mahamud a avertizat că rata ridicată de răspândire va face ca varianta Omicron să devină dominantă în multe zone în următoarele săptămâni, dar a precizat că vaccinurile anti COVID-19 pot oferi protecția necesară.

Din datele noastre, protecția împotriva spitalizării și a deceselor încă rămân valabile. Provocarea nu este vaccinul, ci vaccinarea categoriilor vulnerabile”, a explicat oficialul OMS.

OMS consideră că țările ar trebui să se concentreze să ajungă la o rată de vaccinare de 70% din populație, în loc să introducă doze suplimentare pentru persoanele deja vaccinate anti-COVID.

Foto: Pixabay

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW