Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


OMS, îngrijorată de evoluția pandemiei din Europa / A patra zi cu peste 1 000 de îmbolnăviri în România

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 25 iulie 2020 Etichete: , , ,

Biroul pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi-a exprimat îngrijorarea față de evoluția pandemiei de coronavirus din unele țări europene. În ultimele 24 de ore, în România au fost depistate încă 1284 de persoane care au luat virusul, sâmbătă fiind a patra zi în care raportările au arătat peste 1 000 de noi cazuri de îmbolnăviri. 

Conform AFP, OMS Europa nu a menţionat explicit ţările care creează preocupare.

Pe lista ţărilor care au înregistrat în ultima perioadă un număr mare de cazuri noi de îmbolnăviri se află Israelul (256 de cazuri noi la 100.000 de locuitori), Muntenegru (207), Luxemburg (196), Bosnia (98), Serbia, (71), România (52), dar şi Bulgaria (46).

„Recenta reapariţie a cazurilor de COVID-19 în unele ţări după relaxarea măsurilor de distanţare este cu siguranţă o cauză de preocupare”, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a OMS Europa.

Conform reprezentantei OMS,  ar putea fi necesară reintroducerea de măsuri mai stricte în anumite regiuni.

„Trebuie să rămânem vigilenţi şi să ridicăm restricţiile cu atenţie. Acolo unde apar noi focare, acestea trebuie ţinute sub control cu intervenţii rapide şi punctuale, mai ales prin detectarea rapidă a cazurilor, izolare, trasare şi carantină(…)Dacă situaţia o cere, poate fi necesară reintroducerea de măsuri mai stricte şi punctuale, cu angajarea totală a populaţiilor„, a subliniat OMS.

sursa foto: incont.stirileprotv.ro

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *