Thursday, February 22, 2024
Jurnalism corect


OMS: Închiderea școlilor și a frontierelor încetinește pandemia Covid-19, dar nu o oprește

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 18 martie 2020 Etichete: , , ,

Directorul pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății, Hans Kluge, susține că măsurile drastice precum închiderea școlilor și a frontierelor pot încetini răspândirea virusului Covid-19, dar nu o pot opri.

Hans Kluge a declarat într-un interviu acordat Agenţiei France-Presse că este puțin probabil ca aceste măsuri să stopeze pandemia, dar ele ajută la încetinirea răspândirii virusului.

„Virusul este acolo şi ar trebui redus în cadrul societăţii”, a spus el.

Oficialul european a explicat faptul că fiecare guvern european ar trebui să găsească măsuri economice și sociale „echilibrate” și „de durată”, pentru a-și proteja cetățenii.

„Fiecare ţară, fără excepţie, ar trebui să ia măsurile cele mai îndrăzneţe pentru a opri sau a încetini ameninţarea unui virus”, a spus Hans Kluge, citat de Mediafax.

Directorul OMS a mai precizat că fiecare țară este diferită și că răspunsurile la virus trebuie adaptate la realitățile naționale.

Peste 7.000 de oameni au murit deja din cauza infecţiilor cu COVID-19.

Europa își închide granițele

Liderii europeni au agreat, marți seară, în videoconferința Consiliului European închiderea granițelor Uniunii Europene pentru cetățenii din celelalte state.

„Membrii Consiliului European au agreat orientările Comisiei Europene pentru o acțiune coordonată la frontierele externe ale Uniunii, precum și Comunicarea Comisiei Europene cu privire la restricționarea temporară a călătoriilor neesențiale în Uniunea Europeană. Liniile directoare ale Comisiei conțin principiile necesare unei abordări integrate la nivelul tuturor statelor membre ale Uniunii Europene pentru gestionarea eficientă a frontierelor și sunt menite să asigure protejarea sănătății, în paralel cu menținerea integrității și funcționalității Pieței Interne a Uniunii. Comunicarea Comisiei vizează luarea unei decizii coordonate cu privire la aplicarea unei restricții temporare pentru călătoriile neesențiale ale cetățenilor terți în Uniunea Europeană”, transmite Administrația Prezidențială.

În cadrul videoconferinței la care a participat și Klaus Iohannis, președintele României a cerut activarea Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii pentru „a sprijini demersurile statelor membre pentru returnarea cetățenilor UE atât din celelalte state membre, cât și din state terțe, utilizând asistența consulară”.

Președintele României a mai solicitat și crearea unor coridoare de tranzit în UE pe care cetățenii din statele membre să le folosească pentru a reveni în acasă. Cererea lui Klaus Iohannis vine în contextul în care Ungaria a decis inițial ca granița sa cu Austria să fie închisă, astfel că mii de români au rămas blocați la frontiera de vest.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you can find 62417 more Information on that Topic: mainnews.ro/oms-inchiderea-scolilor-si-a-frontierelor-incetineste-pandemia-covid-19-dar-nu-o-opreste/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW