Saturday, February 4, 2023
Jurnalism corect


OMS: Fereastra de oportunitate pentru controlarea coronavirusului devine tot mai îngustă

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 22 februarie 2020 Etichete: , ,

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că „fereastra de oportunitate” pentru controlarea epidemiei devine tot mai „îngustă”, în contextul în care au fost confirmate cazuri și în Orientul Mijlociu.

Potrivit The Guardian, patru iranieni și-au pierdut viața după ce au fost infectați cu coronavirus. Autoritățile locale au avertizat că infecția s-a răspândit deja în mai multe orașe din țară. Oficialii din Israel și Liban au confirmat și ei primele cazuri de coronavirus.

Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că „fereastra de oportunitate devine tot mai îngustă, așa că trebuie să acționăm repede înainte să se închidă complet”.

„Epidemia poate evolua în orice direcție. Dacă facem ce trebuie, putem evita o criză serioasă, dar dacă irosim această oportunitate ne vom confrunta cu o problemă adevărată”, a continuat directorul Organizației Mondiale a Sănătății.

Potrivit autorităților din Iran, doi oameni au murit, miercuri, din cauza coronavirusului. Alți 14 oameni au fost diagnosticați cu virusul ucigaș din China. În Italia, au fost confirmate în ultimele zile 16 cazuri de infecție cu Covid-19.

Conform celor mai recente date, la nivel mondial se înregistrează 2.200 de decese generate de coronavirus, iar numărul infecțiilor a ajuns la 76.600.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW