Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


OMS: Cea mai mare amenințare nu este virusul, ci absenţa solidarităţii şi a unei conduceri globale. Politizarea a agravat pandemia

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 22 iunie 2020 Etichete: , , , ,

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, susține căabsența unei conduceri globale și a unității în lupta împotriva pandemiei reprezintă o amenințare mai mare decât virusul în sine, precizând că politizarea epidemiei adus la agravarea acesteia.

Ghebreyesus nu a dezvoltat această afirmație, însă declarația vine în contextul în care OMS a fost criticată dur de anumite state membre, în special de SUA, care au spus că este o organizație prea slabă, prea lentă și „prea dedicată Chinei” în lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

„Lumea are nevoie disperată de unitate naţională şi de solidaritate globală. Politizarea pandemiei a exacerbat-o. Cea mai mare ameninţare cu care ne confruntăm acum nu este virusul în sine, ci absenţa unei solidarităţi globale şi a unei conduceri globale”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus la un forum medical – World Government Summit – organizat în format virtual de emiratul Dubai.

Directorul OMS a mai spus că anumite părţi din regulamentele internaţionale de sănătate trebuie să fie consolidate pentru a le face să devină „mai potrivite cu obiectivele lor”.

El consideră, de asemenea, că toate ţările trebuie să facă din asistenţa medicală universală o prioritate, avertizând că omenirea a învăţat pe calea cea grea faptul că sistemele puternice de sănătate sunt „fundamentul securităţii medicale globale şi al dezvoltării social-economice”, conform Agerpres.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW