Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


OMS avertizează: Multe ţări vor trebui să-şi revizuiască bilanţul deceselor provocate de Covid-19

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 18 aprilie 2020 Etichete: , ,

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) atrage atenția asupra faptului că Multe ţări vor trebui să revizuiască bilanţul deceselor provocate de pandemia de coronavirus, numărul total al victimelor fiind mult mai mare.

„Este un lucru dificil de făcut în timpul unei crize, identificarea tuturor cazurilor şi identificarea tuturor morţilor.(….) Ne putem aştepta ca multe ţări să se afle într-o situaţie similară, în care vor trebui să-şi revizuiască registrele şi să se întrebe: au fost identificaţi toţi?”, a declarat Maria Van Kerkhove, responsabilă OMS cu gestionarea pandemiei, într-o conferinţă de presă virtuală organizată vineri la Geneva, potrivit Agerpres.

Vineri China a anunțat 1 290 de decese în plus față de raportările anterioare. Numărul victimelor din RPC ajungând astfel la 4 632. Această confuzie ar fi fost creată din cauza faptului că multe dintre victime au murit acasă.  Potrivit reprezentantei OMS, pentru a se ajunge la acest bilanț China a revizuit mai multe baze de date.

Până în acest moment în România au fost raportate 411 de decese în rândul pacienților infectați cu Covid-19.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More to that Topic: mainnews.ro/oms-avertizeaza-multe-tari-vor-trebui-sa-si-revizuiasca-bilantul-deceselor-provocate-de-covid-19/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *