Sunday, May 26, 2024
Jurnalism corect


OMS avertizează: Mortalitatea, în creștere în Europa / Germania și Elveția, îndemnate să implementeze măsuri pentru evitarea unui al doilea val al pandemiei

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 28 mai 2020 Etichete: , , , , ,

Organizaţia Mondială a Sănătălii (OMS) susține că mortalitatea înregistrează o creştere în 24 de ţări europene.

Datele fac referire la perioada cuprinsă între începutul lunii martie și prezent.

Katie Smallwood, o reprezentantă a Organizaţiei Mondiale a Sănătălii (OMS), spune că o ”proporţie importantă” este legată de epidemia Covid-19, relatează Reuters.

”Ceea ce observăm foarte clar este că vârful supramortalităţii corespunde în aceste ţări vârfului transmiterii covid-19.(…)Acest lucru ne oferă un indiciu clar cu privire la faptul că o proprţie foarte importantă a acestor decese suplimentare este legată şi cauzată de covid-19”, a declarat presei Katie Smallwood

Până  în prezent, peste două milioane de cetățeni europeni au fost contaminați cu coronavirus.

Bilanţul a crescut cu 15% în ultimele două săptămâni. De asemenea, datele arată că peste 175.000 de oameni au murit din cauza Covid-19.

OMS sfătuieşte ţări precum Germania sau Elveţia, care au început să relaxeze măsurile de izolare prin deschiderea barurilor, să implementeze măsuri pentru evitarea unui al doilea val al epidemiei.

”Redeschiderea întreprinderilor sau a cluburilor şi barurilor, unde oamenii se întâlnesc, va depinde absolut de capacitatea sistemelor de sănătate de a şti cum se transmite virusul, unde se transmite (…) şi de a se asigura că intervenţii ţintite au loc în vederea prevenirii şi împiedicării oricărei transmiteri a viruslui”, a avertizat oficialul.

sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW