Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Olena Zelenska a cerut, într-un discurs în Congresul SUA, sisteme suplimentare de apărare antiaeirană

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 20 iulie 2022

Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a făcut o pledoarie emoționantă la Capitoliu pentru mai multe arme pe care să le folosească țara în războiul declanșat de Federația Rusă, relatează CNBC.

Într-un discurs susținut fizic în fața membrilor Camerei Reprezentanților și Senatului SUA, Olena Zelenska a cerut legislatorilor să furnizeze Ucrainei mai multe sisteme de apărare antiaeriană pentru a se proteja împotriva rachetelor rusești.

„Acum cer ceva ce nu aș fi vrut să cer niciodată”, a spus Zelenska la Capitoliul SUA. „Cer arme, arme care nu ar fi folosite pentru a purta un război pe pământul altcuiva, ci pentru a-ți proteja casa și dreptul de a te trezi viu în acea casă”.

Zelenska și-a început discursul de 15 minute cu o prezentare de fotografii ale copiilor ucraineni uciși de loviturile cu rachete și bombardamentele rusești din întreaga țară.

„Cer sisteme de apărare aeriană pentru ca rachetele să nu ucidă”, a spus Zelenska în fața unei ecranizări a unor imagini grafice și tulburătoare de pe străzile ucrainene devastate de bombe.

„În timp ce Rusia ucide, America salvează, iar voi ar trebui să știți despre asta. Vă mulțumim pentru asta”, a adăugat Zelenska, evocând cele 15 pachete de ajutor militar acordate până acum de SUA Ucrainei.

Înainte de discursul său în fața Congresului, Zelenska s-a întâlnit cu prima doamnă, Jill Biden, la Casa Albă și cu secretarul de stat, Antony Blinken, la Departamentul de Stat. Jill Biden s-a întâlnit ultima dată cu Zelenska în timpul unei călătorii surpriză în Ucraina, de Ziua Mamei.

Zelenska a discutat despre pachete de arme suplimentare în timp ce se afla la Casa Albă și, în timp ce se afla la Departamentul de Stat, a vorbit despre crimele de război tot mai numeroase comise de forțele rusești în Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, John Kirby, a declarat marți că SUA își asamblează cel de-al 16-lea kit de asistență în materie de securitate, care este adaptat pentru luptele din estul Ucrainei.

Statele Unite au oferit aproximativ 8 miliarde de dolari în ajutor militar de la începutul războiului, la sfârșitul lunii februarie (24 februarie – n.red.), inclusiv aproximativ 2,2 miliarde de dolari în ultima lună.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat miercuri că următoarea tranșă de arme va include mai multe sisteme de rachete de artilerie de mare mobilitate sau HIMARS. Cu cele patru sisteme de rachete grele suplimentare, SUA vor fi dat 16 HIMARS Ucrainei.

HIMARS, fabricate de gigantul Lockheed Martin, sunt concepute pentru a trage o varietate de rachete dintr-un camion mobil de 5 tone.

Foto: Facebook/ Олена Зеленська

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW