Tuesday, December 6, 2022
Jurnalism corect


Ofițerul CIA care a coordonat asasinarea lui Soleimani ar fi fost ucis de talibani

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 29 ianuarie 2020 Etichete: , , , , , ,

Ofițerul CIA Michael D’Andrea, cel care a coordonat asasinarea lui Qassem Soleimani, ar fi murit, luni, în urma prăbușirii unui avion al Statelor Unite în Afganistan, scrie presa iraniană.

Michael D’Andrea este ofițerul CIA care a coordonat asasinările lui Osama bin Laden, dar și a lui Qassem Soleimani.

SUA a recunoscut, luni, că avionul US Airforce s-a prăbușit în Afganistan, dar nu și că dezastrul aviatic a fost cauzat de talibani.

”În vreme ce cauzele prăbușirii sunt încă investigate, nu există semne că aeronava a fost doborâtă de un tir inamic”, a declarat un purtător de cuvânt al US Army, citat de presa americană.

Oficialii nu au dat însă prea multe detalii despre accidentul aviatic, neprecizând spre exemplu numărul de pasageri din avion.

De asemenea, CIA a evitat să comenteze informațiile lansate de presa iraniană despre presupusa moarte a lui Michael D’Andrea.

La locul accidentul, în Deh Yak, au fost trimise forțe de securitate. La fața locului a început însă o ambuscadă între talibani.

“Din informaţiile noastre, există patru cadavre, iar două persoane de la bord sunt în viaţă şi date dispărute”, a declarat pentru Reuters şeful poliţiei din provincia Ghazni, Khalid Wardak.

Acesta a mai precizat că forțele afgane au primit ulterior un ordin ca să se retragă.

sursa foto: nypost.com 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW