Saturday, February 24, 2024
Jurnalism corect


Ofițer de poliție, reținut de DIICOT după ce ar fi protejat un traficant de droguri

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 10 mai 2023 Etichete: , ,

Un ofițer de poliție judiciară a fost reținut pentru 24 de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), după ce ar fi protejat un traficant de droguri. Ofițerul este acuzat că l-ar fi anunțat pe traficant de fiecare dată când numele acestuia ar fi apărut într-o anchetă aflată în desfășurare. 

Alți 23 de inculpați au fost reținuți în același dosar de trafic de droguri de mare risc. Concret, aceștia sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc, luare de mită, dare de mită, favorizarea făptuitorului, divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, accesul ilegal la un sistem informatic și conducere a unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat.

Conform procurorilor, membrii grupului infracțional organizat înființat în urmă cu un an organizau și coordonau tranzacții repetate cu heroină.

După ce intrau în posesia drogurilor, heroina era pregătită pentru vânzare, fiind amestecată cu diferite substanțe, în vederea obținerii unor profituri cât mai mari și, ulterior, comercializată în municipiul București, doar unor persoane în care membrii aveau deplină încredere.

În cursul urmăririi penale a fost identificat și indisponibilizat un transport de aproximativ un kilogram de heroină.

În ceea ce îl privește pe ofițerul de poliție judiciară, procurorii arată că, în luna martie 2023, acesta a comunicat unuia dintre liderii grupului infracțional organizat faptul că este cercetat într-un dosar penal, transmițând atât obiectul dosarului, cât și persoanele vizate de respectiva cauză, sfătuindu-l cu privire la modalitatea în care să acționeze pentru a evita tragerea la răspundere penală.

„În luna aprilie 2023, deși a luat cunoștință despre săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri având ca obiect cantitatea de aproximativ un kilogram de heroină, nu a luat măsurile necesare, potrivit atribuțiilor de serviciu, într-un dosar pe care îl avea în instrumentare, acordând sfaturi celorlalți doi inculpați cu privire la modul în care trebuie să acționeze pentru a evita tragerea la răspundere penală

În cursul lunii martie 2023, inculpatul a divulgat, fără drept, informații nepublice, obținute prin accesarea bazelor de date, accesând, fără drept, sistemele informatice pe care sunt stocate bazele de date ale Ministerului Afacerilor Interne”, se mai arată în rechizitoriul întocmit de procurori.

Mai mult, la sfârșitul lunii martie 2023, ofițerul ar fi primit mită de la liderul grupului.

Trei inculpați din dosar rămân în arest încă 30 de zile.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW