Friday, May 27, 2022
Jurnalism corect


Oficialii iranieni recunosc că au doborât avionul ucrainean „din greșeală”. Hassan Rouhani: Rachetele au fost trase din cauza unei erori umane

By Daniela Eremia , in Stirile zilei , at 11 ianuarie 2020 Etichete: , , , , ,

Armata iraniană a anunțat, sâmbătă, că a doborât avionul ucrainean cu 176 de pasageri care s-a prăbușit în Iran, miercuri, dar susține că nu a fost un act intenționat, ci o eroare umană, determinată și faptele Statelor Unite ale Americii.

Președintele iranian Hassan Rouhani a spus, sâmbătă, că investigația internă a forțelor armate a arătat că rachetele au fost trase din cauza unei greșeli umane.

 Ancheta internă a forţelor armate a arătat că în mod regretabil rachete trase din cauza unei erori umane a cauzat prăbuşirea îngrozitoare a avionului ucrainean şi moartea a 176 de oameni nevinovaţi.  Ancheta continuă pentru a lămuri şi judeca această mare tragedie şi greşeală de neiertat. Iranul regretă profund această greşeală dezastruoasă. Mă rog pentru familiile îndurerare şi ofer sincere condoleanţe” a scris preşedintele iranian pe Twitter.

De asemenea, Ministrul Iranului de Externe, Mohammad Jadav Zarif, a scris, sâmbătă, că tragicul eveniment a fost cauzat de o eroare umană în contextul unei crize provocate de SUA.

Aceasta este o zi tristă. Concluziile preliminare ale investigaţiei Forţelor Armate sunt că o eroare umană în timpul unei crize provocate de aventurismul Statelor Unite a dus la acest dezastru. Exprim regrete profunde, scuze şi condoleanţe cetăţenilor noştri, familiilor victimelor şi naţiunilor afectate”, a scris Zarif pe Twitter.

Iranul a negat aceste informații în ultimele zile potrivit cărora avionul ar fi fost lovit de o rachetă iraniană și s-a prăbușit din această cauză.

Un avion de pasageri al unei companii ucrainene, cu 176 de persoane la bord, s-a prăbușit, miercuri dimineață. Aeronava decolase de puțin timp de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran.

Sursă foto: Agerpres 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW