Wednesday, December 7, 2022
Jurnalism corect


Oficial ucrainean: Exporturile de produse agricole ale Ucrainei au crescut considerabil în iunie, grație porturilor de la Dunăre

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 15 iulie 2022

Exporturile de produse agricole ale Ucrainei au ajuns, în luna iunie, la 2,5 milioane de tone, de la aproximativ 1,7 milioane în luna mai, graţie majorării exporturilor realizate prin porturile de la Dunăre, a declarat vineri, 15 iulie, ministrul Infrastructurii din Ucraina, Oleksandr Kubrakov, relateză Reuters

„Începând din martie am reuşit să ne creştem livrările prin porturile de la Dunăre cu până la un milion de tone”, a spus Oleksandr Kubrakov.

Miercuri, 13 iulie, România a comunicat părții ucrainene acceptul de a folosi canelele Chilia și Bâstroe pentru tranzitul navelor încărcate cu cereale. Adjunctul ministrului ucrainean al Infrastructurii, Iuri Vaskov, a precizat că 16 nave au trecut deja prin Canalul Bâstroe în timp ce peste 90 de nave îşi aşteaptă rândul pentru a traversa Canalul Sulina.

În total, în sezonul agricol 2021/22, care s-a încheiat la 30 iunie anul curent, exporturile de cereale ale Ucrainei au crescut cu 8,5%, până la 48,5 milioane de tone, graţie livrărilor solide făcute înainte de debutul invaziei ruseşti, la 24 februarie.

Potrivit datelor Consiliului Internațional pentru Cereale, Ucraina a fost al patrulea cel mai mare exportator de cereale din lume în sezonul 2020/21, exportând 44,7 milioane de tone. Volumul a scăzut brusc de la invazia rusă, a mai scris sursa citată. 

În contextul în care Federația Rusă blochează porturile din Ucraina, România și-a pus la dispoziție infrastructura rutieră, feroviară și portuară pentru a facilita exporturile țării vecine, mărfurile agricole ajungând în țara noastră pe calea ferată sau prin micile porturi de la Dunăre.

CITEȘTE ȘI: MAE: Navele ucrainene încărcate cu cereale pot tranzita canalele Chilia și Bâstroe

Sursa foto: Pixabay

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW