Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


OFICIAL Sorin Oprescu a fost reținut în Atena

By Diochetanu Andreea , in Justitie Stirile zilei , at 17 mai 2022

UPDATE: IGPR a confirmat oficial reținerea lui Sorin Oprescu în Atena, ca urmare a colaborării polițienești cu Centrul Sud-Est European de Aplicare a Legii (SELEC) și polițiștii greci.

„La data de 17 mai a.c., în urma activităților investigative și de cooperare polițienească, efectuate de Inspectoratul General al Poliției Române, prin Direcția Operațiuni Speciale, Direcția de Investigații Criminale, Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, în colaborare cu Centrul SELEC și polițiștii greci, coordonați de șeful ENFAST din Atena, au depistat, în zona orașului Atena, un bărbat, de 70 de ani, urmărit la nivel internațional.

Cel în cauză a fost condus la sediul autorității judiciare competente, în vederea confirmării și punerii în executare a mandatului”, a transmis IGPR.

Știrea inițială

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu, condamnat la 10 ani și 8 luni închisoare, a fost reținut în Atena, capitala Greciei, transmite Digi 24. El a fost dat vineri în urmărire, pentru că nu a fost găsit la domiciliu pentru punerea în aplicare a mandatului de arestare.

Sorin Oprescu ar fi plecat din România prin Vama Giurgiu, la fel ca Elena Udrea. El ar fi plecat din țară în Austria în urmă cu două săptămâni, potrivit unor surse judiciare.

Cum polițiștii nu l-au găsit acasă pe fostul edil al Capitalei, pe numele acestuia a fost emis mandat de arestare european.

Condamnarea

Fostul primar general al Capitalei Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv vineri, 13 mai, de Curtea de Apel București la 10 ani și 8 luni de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, în variantă agravată, și luare de mită.

În primă instanță, Sorin Oprescu fusese condamnat de Tribunalul București la 5 ani și 4 luni de închisoare cu executare.

În același dosar, alături de fostul primar general al Capitalei, au fost condamnați la închisoare și alți funcționari din cadrul Primăriei Capitalei:

Bogdan Popa (fost director al Administrației Cimitirelor) – 11 ani și 6 luni

Cristian Stanca (fost șofer al lui Sorin Oprescu) – 7 ani și 2 luni

Mircea Constantinescu (fost director al Direcţiei economice) – 6 ani și 10 luni

Florin Şupeală (fost director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti) – 4 ani

Ruxandra Avasiloae (fost director al Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti) – 2 ani şi 10 luni cu suspendare

Alte condamnări: 

Romeo Albu – 6 ani

Ion Niță – 7 ani şi 10 luni

Bengalici Claudiu – 6 ani şi 6 luni

Foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW