Saturday, December 2, 2023
Jurnalism corect


UPDATE Este oficial: Mihăiță Ursu revine la conducerea TAROM

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 4 ianuarie 2022

UPDATE Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Transporturi Aeriene Române TAROM l-a numit marţi, 4 ianuarie, în funcţia de director general pe Mihăiţă Ursu, confirmând astfel informațiile obținute de sursele Main News.

Într-un comunicat de presă, compania aeriană precizează că fostul director general a demisionat, invocând motive personale.

„Consiliul de Administraţie al companiei a luat act, marţi, de demisia, din motive personale, a comandantului Cătălin Radu Prunariu din funcţia de director general al companiei”, potrivit sursei citate.

„TAROM se află în plin proces de transformare al companiei, demarat la începutul anului 2020, odată cu accesarea Împrumutului de Salvare ca urmare a prenotificării la Comisia Europeană a unui Ajutor de Stat de Restructurare, proceduri necesare pentru adaptarea rolului companiei pe piaţa de transport aerian, atât la nivel naţional, cât şi european, în scopul asigurării profitabilităţii şi a stabilităţii pe termen lung. Astfel, ţinând cont de complexitatea activităţilor, dar şi pentru a exista o continuitate în demersurile începute de către companie, Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Transporturi Aeriene Române TAROM l-a numit în funcţia de Director General pe domnul Mihăiţă URSU, membru CA şi fost Director General al TAROM în perioada iunie 2020 – iunie 2021”, mai arată comunicatul.

Știrea inițială

Consiliul de Administrație al TAROM ar fi decis să îl schimbe din funcția de director general al companiei aeriene pe pilotul Cătălin Prunariu, numit în vara anului 2021, cu Mihăiță Ursu, inginer geodez şi specialist în vânzări de ţiglă metalică, care a mai ocupat funcția timp de un an, până în luna iunie a anului 2021, potrivit unor surse Main News.

Cătălin Prunariu a fost numit director general la TAROM în vara anului 2021 de către fostul ministru Cătălin Drulă, când l-a înlocuit din funcție chiar pe Mihăiță Ursu.

Ursu a venit pentru prima dată la TAROM în martie 2020, când a preluat funcția de vicepreședinte al Consiliului de Administrație. În paralel, a făcut parte din Consiliul de Administrație al Poștei Române, timp de câteva luni.

În precedentul mandat, Ursu a ocupat funcția de director general la Tarom între iunie 2020-iunie 2021.

Directorul general al TAROM a absolvit cursurile Facultății de Geodezie din cadrul Universității Tehnice de Construcții și profilul de Securitate și bună guvernare din cadrul Colegiului Național de Apărăre.

Sursă foto: Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj Facebook

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW