Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


OFICIAL PSD și PNL merg pe aceeași listă la europarlamentare. Ciucă: În anumite momente partidele trebuie să dea dovadă de sacrificiu / Ciolacu: Doar cele două partide pot să facă față valului extremist

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 21 februarie 2024 Etichete: , ,

Partidul Social Democrat și Partidul Național Liberal vor forma o alianță pentru alegerile europarlamentare, în ciuda faptului că fac parte din familii politice europene diferite. Alegerile europarlamentare vor avea loc odată cu cele locale, în data de 9 iunie. De asemenea, cele două partide au stabilit că alegerile prezidențiale se vor desfășura în luna septembrie, iar cele parlamentare pe 8 decembrie. 

„Decizia coaliției de a comasa cele două runde de alegeri. Această decizie a urmat un proces în care fiecare am consultat birourile de conducere, ne-am reunit în coaliție și suntem pregătiți să prezentăm această deciziei. Pentru locale fiecare partid va candida prin forțe proprii, iar la europarlamentare vom avea o listă comună. A fost o decizie pentru stabilitatea țării. Românii își doresc liniște. În anumite momente partidele politice trebuie să dea dovadă de un minim sacrificiu de orgoliu pentru interesul românilor și stabilitatea țării”, a declarat Nicolae Ciucă.

Marcel Ciolacu: Doar cele două partide pot să facă față valului extremist

„România se afla și în fața unei crize sociale. Nu am nicio reținere în a ne angaja în acest proiect politic. Noi în seara aceasta ne-am asumat o decizie politică. O putere politică trebuie să își asume mai multe lucruri pentru cetățeni și să facă mai puține calcule electorale. Aceasta este diferența dintre un om politic și un om de stat. Am dovedit că putem să luăm decizii în momente dificile. Este un vor pentru democrație. Am decis să avem o alianță pentru europarlamentare. Doar cele două partide pot să facă față valului extremist. Niciuna dintre cele două forțe politice nu se poate angaja singură în această luptă”, a declarat Marcel Ciolacu.

Alegeri prezidențiale, în luna septembrie

De asemenea, cele două partide au stabilit că alegerile prezidențiale se vor desfășura în luna septembrie, nu e clar însă la ce date, iar cele parlamentare pe 8 decembrie.

„În cursul lunii septembrie trebuie să avem alegerile prezidențiale. Sunt trei variante. 1-15 (n.r. septembrie), 8-22 (n.r. – septembrie) sau sfârşitul lunii septembrie Data de 8 decembrie va fi pentru alegerile generale (n.r. – parlamentare)”, a anunțat Marcel Ciolacu.

O femeie va deschide lista

Cele două partide nu au stabilit cine va deschide lista. Întrebat despre acest lucru, Marcel Ciolacu a declarat că își dorește o femeie. Printre numele vehiculate se numără actualul ministru de externe, Luminița Odobescu, fostă colaboratoare a președintelui Klaus Iohannis, dar care în ultimele luni a avut o relație foarte bună cu premierul.

„O doamnă care gândeşte liberal, dar să aibă o meserie social-democrată sau invers”, a declarat Marcel Ciolacu.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW