Thursday, December 3, 2020
Jurnalism corect


OFICIAL: Instanța Supremă sesizează CCR pe tema eliminării pensiilor speciale

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 29 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

Judecătorii Instanței Supreme s-au reunit, miercuri seară, și au decis sesizarea Curții Constituționale pe tema eliminării pensiilor de serviciu ale magistraților. Sesizarea vizează actul normativ în întregime, potrivit anunțului făcut de ÎCCJ.

,,Sesizarea de neconstituționalitate privește actul normativ în întregime, reținându-se de către Secțiile Unite atât vicii de neconstituționalitate de natură extrinsecă, cât și intrinsecă”, potrivit Instanței Supreme.

Judecătorii acuză suspiciuni de încălcare a mai multor articole din Constituție. Magistrații atrag atenția asupra încălcării principiului independenței judecătorilor și afectării statutului procurorilor.

În plus, Instanța Supremă reproșează încălcarea principiului nediscriminării, ,,prin introducerea unui element de discriminare în cadrul corpului magistraților, între magistrații civili și cei militari, introduce un element de discriminare în cadrul familiei ocupaționale care are printre atribuții protejarea ordinii publice”.

La rândul său, Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat că susține demersul ÎCCJ și că va transmite o opinie juridică la Curtea Constituțională. Detalii, AICI.

CITEȘTE ȘI:Scrisoarea președintelui ÎCCJ: Pensiile magistraților nu sunt ”speciale” și nu sunt nici ”nesimțite”, sunt o garanție a independenței

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW