Monday, September 26, 2022
Jurnalism corect


OFICIAL Codrin Ștefănescu, pus sub acuzare de DIICOT / Acuzațiile procurorilor

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 28 februarie 2020 Etichete: , ,

Procurorii DIICOT l-au pus oficial sub acuzare, la data de 28 februarie, pe Codrin Ștefănescu, fost secretar general al PSD, alături de alte 15 persoane. Potrivit unor surse, Codrin Ștefănescu este acuzat de constituire de grup infracțional organizat, șantaj și folosirea influenței.

Din comunicatul DIICOT reiese că cei învinuiți ar fi încercat prin numiri în funcții cheie din județ să obțină avantaje materiale prin contracte de servicii și lucrări publice executate parțial sau neexecutate.

”În cauză s-a stabilit că, la sfârșitul anului 2018, la nivelul județului Caraș-Severin s-a constituit un grup infracțional organizat având drept scop obținerea unor profituri materiale prin subordonarea cât mai multor instituții publice (prin șantajarea conducătorilor acestor instituții), care să le asigure accesul la banii publici și, implicit, posibilitatea de a-i împărți între membrii grupului.
Astfel, în luna decembrie 2018, membrii grupului infracțional organizat s-au folosit de posibilitatea numirii unei persoane apropiate la conducerea organizației județene a unui partid politic, în scopul preluării controlului asupra tuturor instituțiilor publice de la nivelul județului Caraș-Severin și asupra altor unități publice, care dispun de fonduri financiare importante, în scopul însușirii sumelor de bani prin contracte de servicii și lucrări executate parțial sau fictiv.
Pentru preluarea controlului asupra instituțiilor publice din județul Caraș Severin, grupul infracțional urmărea schimbarea din funcții a șefilor acestor instituții publice și înlocuirea acestora cu persoane obediente sau apropiate de liderii grupării.”

Codrin Ștefănescu: Eu sunt suspectul care am venit în judeţ de două ori

Într-o declarație făcută la ieșirea de la audieri, Codrin Ștefănescu și-a susținut nevinovăția.

„Întotdeauna prin statutul nostru, al partidului, de când ne-am înfiinţat, PSD a respectat trei reguli: niciodată conducerea centrală nu s-a băgat în deciziile pe care le ia organizaţia judeţeană de partid (…) niciodată cei de la centru nu s-au implicat în a numi un om într-o funcţie într-un judeţ, a fost o decizie care s-a luat prin vot. Noi primim un mandat prin vot din partea populaţiei, aşa cum primeşte şi PNL şi alte partide.”

De asemenea, fostul secretar general al PSD este de părere că astfel de anchete penale pot să creeze un precedent periculos în justiția din România.
”Această anchetă legată de numiri şi deznumiri în PSD Caraş, au loc peste tot în ţară, în toate organizaţiile judeţene, nu numai la noi la fiecare partid, şi n-aş vrea să se creeze un precedent periculos prin care organele să ancheteze astfel de lucruri”, a mai declarat Codrin Ștefănescu

Codrin Ștefănescu a recunoscut că are calitatea de suspect în dosar și s-a apărat prin faptul că ar fi fost doar de două ori în județul Caraș Severin.
„Eu sunt suspectul care am venit în judeţ de două ori, o dată în ianuarie anul trecut, odată cu constituirea unei echipe interimare de conducere a PSD, şi a doua oară când am venit în martie, împreună cu mai mulţi colegi din conducerea centrală a partidului şi mai mulţi miniştri, am stat şase ore şi am asistat la alegerile judeţene de partid”, a mai susţinut Codrin Ştefănescu.

 

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW