Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Odiseea trenului RE 13211. Peste 5 ore de întârziere de la Pitești la București

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 27 aprilie 2024

Situație revoltătoare pe calea ferată. Trenul RE 13211 care circulă pe ruta Piteşti – Bucureşti Nord a ajuns, vineri seară, la destinaţie, cu o întârziere de 310 minute, după ce locomotiva s-a defectat.

Povestea începe în Depoul Basarab, de unde trenul RE 13245 a plecat cu o întârziere de 17 minute. După câteva zeci de kilometri, în gara Titu, locomotiva s-a stricat. Nu mai puțin de 3 ore și 11 minute a durat să fie adusă o altă locomotivă și călătoria să continue.

Potrivit CFR Infrastructură, pe linia de cale ferată se efectuează lucrări de reparaţii de tip quick wins şi de reînnoire a suprastructurii, fapt ce generează întârzieri de 30 – 40 minute.

În stația Piteşti, s-a format trenul RE 13211, cu destinația București. Acesta trebuie să plece la ora 13:26 și să ajungă la 15:41. În cele din urmă, garnitura a ajuns în Capitală la 20:51, cu 5 ore și 10 minute întârziere.

Reacția suprarealistă a CFR Călători: „Călătorii au ajuns într-un timp rezonabil”

La insistențele presei, reprezentanții CFR Călători au transmis un comunicat în care susțin că oamenii nu au ajuns cu 5 ore întârziere la București pentru că ar fi fost preluați de alte trenuri, ci într-un „timp rezonabil”. Nu se spune însă ce înseamnă „timp rezonabil” în viziunea CFR Călători.

„Referitor la informațiile din mass-media (publicate pe baza informațiilor de la CFR SA – n.red.) potrivit cărora călătorii care circulau cu trenul RE 13211 pe ruta Pitești – București Nord au avut o întârziere de 300 de minute, CFR Călători face următoarele precizări: călătorii nu au ajuns în 300 de minute la București, ci într-un timp rezonabil. Ei au fost preluați din stația Pitești în scurt timp de alte trenuri ale companiei care aveau ca destinație București Nord.
Problemele care au afectat călătorii au fost cauzate atât de o defecțiune tehnică a locomotivei trenului RE 13211 cât și a lucrărilor realizate de către CFR SA de înlocuire a șinelor de cale ferată. CFR Călători cere scuze pasagerilor afectați”, a transmis CFR Călători.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW