Wednesday, June 29, 2022
Jurnalism corect


OCDE lansează negocierile de aderare a României / Nicolae Ciucă și Klaus Iohannis salută decizia

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 25 ianuarie 2022

Consiliul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) a decis marți, 25 ianuarie, să deschidă negocierile de aderare cu România. Premierul Nicolae Ciucă și președintele Klaus Iohannis au salutat decizia.

„Lansarea discuțiilor de aderare la OCDE reprezintă un succes politico-diplomatic deosebit al țării noastre, care confirmă, totodată, nivelul ridicat de pregătire tehnică al României. Prin această decizie, România se apropie semnificativ de atingerea unuia dintre obiectivele sale strategice de politică externă, unanim împărtășit și asumat constant la cel mai înalt nivel al statului: obținerea statutului de membru al OCDE.

România apreciază, în mod deosebit, eforturile Secretarului General al OCDE, Mathias Cormann, și ale celor 38 de state membre pentru a identifica consensul asupra extinderii și în special pentru sprijinul acordat candidaturii României”, a transmis Executivul într-un comunicat de presă.

Guvernul mai arată că apartenența la OCDE va consolida profilul internațional al României și va asigura acces la expertiza unui organism internaţional apreciat pentru calitatea studiilor economice şi a evaluărilor politicilor publice.

„Va oferi, totodată, oportunitatea de a participa în mod direct, alături de ceilalţi membri, la stabilirea reglementărilor internaţionale în domeniul bunei guvernanţe economice”, mai precizează sursa citată.

Citiți integral comunicatul Executivului aici.

La rândul său, premierul Nicolae ciucă a postat un mesaj pe Twitter în care salută decizia.

„PM @NicolaeCiuca: Salut decizia Consiliului @OECD de a deschide negocierile de aderare cu Romania. Astept pasii urmatori si intalnirea cu SG @MathiasCormann si discutiile cu Statele Membre pentru admiterea in @OECD pe baza valorilor comune”, a transmis, și pe Twitter, prim-ministrul.

Și șeful statului a salutat decizia OCDE, tot într-un mesaj scurt publicat pe rețeaua socială amintită anterior.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW