Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Occidentul susține că mobilizarea anunțată de Putin este un „pas greșit”: Rusia devine un paria la nivel global

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 21 septembrie 2022 Etichete: , , , , , , ,

Comunitatea internațională a reacționat după ce Vladimir Putin, președintele Federației Ruse, a anunțat mobilizarea parțială a aproximativ 300.000 de rezerviști în Ucraina. Cea mai critică voce este cea a Marii Britanii, după ce ministrul britanic al Apărării a transmis că „propaganda și amenințările nu pot ascunde că Ucraina câștigă războiul”.

Robert Habeck, vice-cancelarul Germaniei, a transmis că anunțul lui Putin referitor la mobilizarea parțială a aproximativ 300.000 de rezerviști reprezintă un alt pas „rău și greșit” al Federației Ruse.

Vom discuta și ne vom consulta referitor la modul în care vom răspunde din punct de vedere politic”, a adăugat vice-cancelarul german, citat de Reuters.

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a amintit că Putin a încălcat o promisiune făcută în luna martie, de a nu mobiliza rezerviști.

El și ministrul Apărării (n.r. Șoigu) au trimis zeci de mii de cetățeni ruși să moară, fiind slab echipați și prost conduși. Propaganda și amenințările nu pot ascunde că Ucraina câștigă acest război. Comunitatea internațională este unită și Rusia devine un paria la nivel global”, a transmis oficialul britanic, citat de The Guardian.

Premierul Cehiei, Petr Fiala, a transmis, pe Twitter, că este nevoie de un nou pachet de ajutor trimis Ucrainei și a menționat la rândul lui că anunțul lui Putin reprezintă o încercare de escaladare a conflictului din țara vecină.

Un alt oficial internațional care a reacționat în urma anunțului liderului de la Kremlin este premierul olandez, Mark Rutte.

Mobilizarea, apelurile de a organiza așa-zise referendumuri, sunt semne ale panicii. Retorica legată de armele nucleare este ceva ce am mai auzit și care ne lasă rece. Aș sfătui să rămânem calmi”, a transmis Rutte, citat de Reuters.

Ambasadorul SUA în Ucraina, Bridged A. Brink, a transmis că așa-zisele referendumuri și mobilizarea reprezintă un semn de slăbiciune al Federației Ruse.

Statele Unite ale Americii nu vor recunoaște niciodată cerințele Rusiei de a anexa teritorii ucrainene”, a transmis Brink, pe Twitter.

Cea de-a 210-a zi a războiului de 3 zile”, a fost reacția consilierului președintelui Zelenski, Mykhailo Podolyak, pe Twitter.

Rușii care au cerut distrugerea Ucrainei au sfârșit prin a obține: 1. Mobilizarea. 2. Granițe închise, blocarea conturilor. 3. Închisoare pentru dezertori. Totul se îndreaptă conform planului, nu?”, a transmis Podolyak, pe Twitter.

Vitali Klitschko, primarul orașului Kiev, a transmis că „tiranul a lansat în final procesul care îl va îngropa la el în țară”.

Lumea civilizată trebuie să înțeleagă într-un final că răul trebuie eradicat de la rădăcină și să nu mai vorbim despre negocieri de pace zadarnice”, a transmis Klitschko.

CITEȘTE ȘI: Nicolae Ciucă, după ce Putin a anunțat mobilizarea parțială: Vom analiza cu calm situația, sper să nu escaladeze

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW