Wednesday, May 29, 2024
Jurnalism corect


Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu răspund atacurilor Gabrielei Firea: Căutăm avocat!

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 30 octombrie 2019 Etichete: , , ,

Gabriela Firea le acuză pe cele două activiste Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu că, în spatele Asociației „Dăruiește Viață”, cea care construiește un spital oncologic pentru copii, s-ar afla Vlad Voiculescu, candidatul Plus la Primăria Capitalei. Într-un interviu la digi24, Firea a spus că, de fapt, Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu sunt doar de fațadă în acest proiect, ele „fiind împinse în față de fostul ministru al Sănătății. 

Pe de altă parte, Gabriela Firea este supărată și pentru că ei nu i se recunosc meritele. Firea face referire la faptul că municipalitatea a donat terenul pe care se construiește acest spital. În plus, primarul general reamintește și de modernizările care s-au făcut la unele spitale publice din București pentru care nu este apreciată pentru că „nu a avut un PR bun”.

„Acest spital se construiește – și foarte bine că se construiește și voi sprijini cu tot ceea ce pot și personal, și ca primar general – acest spital se construiește pe proprietatea Municipiului București, pe proprietatea Primăriei Capitalei, pe un teren valoros – în jur de un milion de euro. Atât Spitalul Marie Curie, Bagdasar (sic! – n.r.) cum este cunoscut în popor, lângă care se construiește acest spital privat, cât și terenul aferent sunt proprietatea Primăriei Capitalei. Niciodată nu am făcut tapaj să spun: știți, nu vă supărați, spuneți dvs. că este un spital construit exclusiv din fonduri private, dar uitați de contribuția majoră a Primăriei Capitalei, și anume prin punerea la dispoziție a acestui teren extrem de valoros”, a spus Gabriela Firea la digi24.

„Da, și noi construim spital, și eu am construit spital, Victor Gomoiu, am găsit o clădire bântuită (sic! – n.r.). Gabriela Firea, ca primar general, care iată că este atacată nedemn, a construit acest spital. Ambulatoriul Gomoiu, Ambulatoriul Foișor, clădirea din curtea Spitalului Stoia, nouă-nouță, de la zero, Ambulatoriul de la Victor Babeș… Și eu am construit clinici, spitale și nu mi-a spus nimeni absolut nimic. Știu, nu am un PR bun”, a mai spus primarul general.

Reprezentantele Asociației „Dăruiește Viață”, Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu au reacționat la acuzele Gabrielei Firea și anunță că o vor da în judecată.

„Doamna Firea a recunoscut acea mizerie de postare în care își bate joc de noi, de proiectul și sustinătorii noștri. Doamna Firea ne-a făcut „ciuma roz sau albă'”. Doamna Firea încearcă o mârșavă manipulare, susținând că eu și Carmen Uscatu suntem doar niște marionete ale lui Vlad Voiculescu
Doamna Firea a lansat un atac mizerabil la munca și reputația noastră. Va trebui să dovedească spusele, căci 10 ani de muncă și luptă pentru șansele la viață ale copiilor bolnavi de cancer nu merită a fi terfeliți în acest fel”, a scris Oana Gheorghiu pe Facebook.

„Nu pot să privesc un om care minte fără să reacționez. Dacă nu sunt față în față cu el pentru mine e foarte greu.
Nu am putut să o privesc pe Gabriela Firea în seara asta la Digi24.
Tot timpul însă am primit sms uri, mesaje pe FB, whatsup, telefoane. Prietenii mei erau oripilați.
Da, e oribil.
Dar mult mai oribilă e umilința ȘI DUREREA pe care o trăiesc părinții ce nu își pot salva copiii.
Pentru că din cauza acestor incompetenți nu există medicamente, nu există spitale, ne-au plecat doctorii și asistentele.Noi mergem mai departe. CĂUTĂM AVOCAT!”, a precizat Carmen Uscatu pe Facebook.

Asociația „Dăruiește Viață”  și-a asumat misiunea de a ridica primul spital de Oncologie și Radioterapie pentru copiii diagnosticați cu cancer din România. Este pentru prima dată când, în România, un ONG construiește un spital de la zero, exclusiv din donații și sponsorizări. Până acum, peste 260.000 de persoane fizice, dar și 1.700 de companii, au donat peste 17 milioane de euro pentru acest proiect, estimat la 26 de milioane de euro.

Printr-un SMS la 8864, sute de mii de români pot dona 2 euro sau 4 euro.

Foto: www.daruiesteviata.ro/INQUAM PHOTOS-Octav Ganea

 

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW