Friday, May 24, 2024
Jurnalism corect


Oamenii de știință susțin că noul coronavirus a suferit aproape 200 de mutații

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 8 mai 2020 Etichete: , , ,

Cercetătorii au descoperit aproape 200 de mutații genetice a noului coronavirus, acest lucru ajutându-i să afle în ce fel se adaptează virusul când se transmite de la o persoană la alta. De asemenea, oamenii de știință susțin că nu avem de ce să ne teme de aceste mutații.

Cercetătorii au analizat schimbările genetice ale virusului SARS-CoV 2, prin analizarea genomului a mai mult de 7.500 de segmente prelevate de la pacienți infectați de pe tot globul. Aceștia au descoperit 198 de mutații care au avut loc mai mult de o singură dată.

Unul dintre co-autorii studiului susține că noul coronavirus nu se transformă mai repede sau mai încet decât era de așteptat și nici nu devine mai periculos.

„În principiu, nu avem de ce să ne temem de aceste mutaţii. Virusurile se schimbă, evoluează, suferă mutaţii, iar cele mai multe dintre aceste schimbări sunt absolut neutre. Am identificat un număr de mutaţii care se repetă de mai multe ori, în diferite rădăcini ale virusului. Ele ar putea reflecta, într-o anumită măsură, adaptarea la gazda umană. Dar, la acest stadiu, vreau să clarific, nu există dovezi că avem segmente mai virulente sau mai transmisibile”, a declarat Francois Balloux, de la Institutul de Genetică al University College of London, conform Mediafax.

Schimbările genetice mici identificate nu erau distribuite în întreg genomul virusului. Unele dintre acestea aveau foarte puține mutații, iar oamenii de știință susțin că acele părți invariabile ale virusului ar putea fi primele ținte ale medicamentelor și vaccinurilor create pentru a-l combate.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW