Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


O unitate militară, obligată de instanță să despăgubească un militar care și-a pierdut parțial auzul în timpul tragerilor

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 2 noiembrie 2019 Etichete: , ,

Curtea de Apel Cluj-Napoca a obligat, printr-o decizie definitivă, o unitate militară din județ la plata de daune morale și la suportarea cheltuielilor pentru aparatele auditive ale unui militar, pe tot restul vieții. Bărbatul şi-a pierdut parţial auzul în timpul tragerilor din poligon.

Judecătorii au decis că unitatea trebuie să plătească 100.000 lei cu titlu de despăgubiri pentru daune morale și câte 16.000 lei din 5 în 5 ani, pentru tot restul vieţii reclamantului, în limita sumei totale de 135.000 lei, ca urmare a încălcării dreptului la integritate fizică.

Bărbatul și-a pierdut parțial auzul în urma unor trageri în poligon.

,,Accidentul de muncă s-a produs ca urmare a obligării militarilor participanţi la exerciţiu să lanseze fără protecţie mai multe proiectile decât prevăd normele în materie. Ulterior accidentului de muncă, superiori ierarhici ai militarului lezat au încercat să acopere incidentul, prin falsificarea mai multor documente”, susține casa de avocatură care l-a reprezentat pe militar în instanță.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com