Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


OFICIAL O turistă româncă, ucisă de un rechin în Marea Roșie din Egipt

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 3 iulie 2022

UPDATE MAE confirmă că o turistă română a murit în Egipt, în urma unui atac al unui rechin.

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Cairo a fost notificată telefonic, la data de 3 iulie a.c., de către agentul unei companii de turism cu privire la decesul unui cetățean român de sex feminin aflat în vacanță în stațiunea Hurghada, Egipt.

În acest context, reprezentanții ambasadei au întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile competente egiptene în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la circumstanțele producerii decesului.

Potrivit informațiilor transmise de autoritățile competente egiptene, în urma investigațiilor realizate, a reieșit că decesul cetățeanului român s-a produs în urma unui atac al unui rechin.

Reprezentanții Ambasadei României la Cairo au întreprins demersurile necesare pe lângă autoritățile române competente pentru identificarea, de urgență, a familiei din România a persoanei decedate, fiind transmise condoleanțe pentru pierderea suferită și oferite informațiile necesare cu privire la repatrierea trupului neînsuflețit pentru a fi înmormântat în România.

MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Cairo nu au fost primite alte solicitări de asistență consulară din partea niciunui cetățean român cu privire la acest incident”, a transmis ministerul, la solicitarea Main News.

Ambasada României la Cairo continuă dialogul cu autoritățile egiptene, cu companiile de turism implicate și este pregătită să acorde asistență consulară, conform competențelor legale, dă asigurări MAE.

În plus, ministerul recomandă românilor care se află în Egipt să urmeze sfaturile și recomandările autorităților locale în ce privește zonele sigure de înot în mare.

„De asemenea, având în vedere că acest incident este al doilea de acest gen în ultimele două zile care implica atacuri de rechin, MAE recomandă cetățenilor români care se află în Egipt sau urmează să călătorească în această țară în scop turistic să urmeze sfaturile și recomandările autorităților locale în ceea ce privește zonele sigure de recreere și înot în mare.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Cairo: +202 2735 53 26, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de telefon de urgență al misiunii diplomatice: +202 2735 95 46”, conchide sursa citată.

Știrea inițială

O femeie de cetățenie română a fost ucisă de un rechin în Marea Roșie din Egipt, la sud de orașul Hurghada, au anunțat duminică surse din Ministerul egiptean al Mediului. Informația a fost confirmată pentru Main News de surse din Ministerul român de Externe. Românca în vârstă de 44 de ani se afla în Egipt în vacanță, conform surselor Main News.

Este a doua femeie ucisă în urma unor atacuri de rechini în Marea Roșie din Egipt, după cum amintește Reuters. Prima victimă a fost o femeie de 68 de ani din Austria.

Ulterior, două surse au declarat pentru Reuters că trupul unei turiste românce în vârstă de aproximativ 40 de ani a fost descoperit la câteva ore după atacul în care a murit femeia din Austraia.

Ambele atacuri au avut loc la o distanță de 600 de metri unul de celălalt, în largul coastei orașului Sahl Hasheesh, potrivit surselor citate de Reuters.

Ministerul Mediului din Egipt a precizat că a fost formată o comisie pentru a examina circumstanțele atacurilor și eventualele motive științifice care au stat la baza acestora. De asemenea, acesta a menționat că guvernatorul guvernoratului Mării Roşii, generalul-maior Amr Hanafi, a emis un ordin de suspendare a tuturor activităților în plajele din zona în care au avut loc cele două atacuri.

Prima victimă a fost transferată la un spital privat local, după cum a declarat pentru Reuters o sursă din cadrul Direcției pentru afaceri sanitare de la Marea Roșie. Acesta a adăugat că s-a încercat resuscitarea femeii, dar aceasta a murit din cauza rănilor.

Foto: Pixabay

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW