Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


O treime dintre elevi și aproape jumătate dintre profesori nu au dispozitivele necesare pentru școala online

By Robert Madaianu , in Stirile zilei , at 31 octombrie 2020 Etichete: , ,

Peste 20% dintre unitățile școlare din România și-au modificat scenariul inițial în care au început noul an școlar. Asta în condițiile în care, potrivit Salvați Copiii, 28% dintre copii și 43% dintre cadrele didactice nu dețin deloc sau nu au toate resursele materiale necesare învățământului online.

Datele INS arată că, la începutul acestui an calendaristic, peste 275.000 de copii cu vârsta învățământului obligatoriu (7-17 ani) nu mergeau la școală.

„Criza socială îi afectează mult mai grav pe cei vulnerabili, iar pentru copii, îngrădirea accesului la educație are consecințe greu, dacă nu imposibil, de corectat ulterior. Neparticiparea școlară nu e o opțiune în nicio societate, din contră, educația trebuie protejată în acest context atât de dificil”, a avertizat Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Salvați Copiii România.

Diferențe între orașe și sate

Deficitul pentru educația online este cu 10% mai ridicat în mediul rural decât în mediul urban și cu peste 10% mai mare în cazul învățământului primar și preșcolar decât în al celui liceal, mai arată datele unei anchete sociologice realizate de Salvați Copiii România.

 CITEȘTE ȘI: DOCUMENT – Copiii uitați în ”grija” statului | De ce ajung cei mici să stea cu anii într-un sistem din care, până la urmă, sute fug

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More on that Topic: mainnews.ro/o-treime-dintre-elevi-si-aproape-jumatate-dintre-profesori-nu-au-dispozitivele-necesare-pentru-scoala-online/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *