Monday, May 23, 2022
Jurnalism corect


O țară interzice vânzarea de alcool pentru a stopa răspândirea pandemiei

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 19 iulie 2020 Etichete: , , ,

Vânzarea de alcool este acum interzisă în Africa de Sud, aceasta fiind una din măsurile luate de autorități pentru a stopa răspândirea coronavirusului. O altă regulă strictă de care trebuie să țină cont cetățenii este purtatul măștii în spații deschise.

Potrivit președintelui Cyril Ramaphosa, interzicerea alcoolului va uşura presiunea la care este supus Sistemul Naţional de Sănătate în această perioadă. Șeful statului spune că este o măsură eficientă în lupta împotriva pandemiei.

Există o serie de oameni care au participat la petreceri organizate ilegal, care au consumat băuturi, şi se plimbă iresponsabil prin spaţii aglomerate, fără a purta măşti”, a declarat preşedintele Africii de Sud, citat de Mediafax.

Este a doua oară anul acesta când această interdicție legată de alcool se aplică în Africa de Sud. Conform medicilor și polițiștilor, prin interzicerea vânzării de alcool scade simțitor numărul internărilor în spitalele de urgență.

Africa de Sud este cea mai țară de pe continent care a fost cea mai afectată de pandemie, înregistrându-se un sfert de milion de infecții cu Covid-19 și 4 000 de decese. Guvernul se aşteaptă ca până la sfârşitul anului să se înregistreze 50.000 de morţi.

sursa foto: Inquam photos/Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW