Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


O singură ofertă la licitația pentru modernizarea Bulevardului Prelungirea Ghencea

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 21 februarie 2024

Asocierea dintre Bog’Art și Concelex este singura înscrisă la licitația derulată de Primăria Capitalei pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare a Bulevardului Prelungirea Ghencea. În cadrul aceluiași contract va fi construită și o nouă linie de tramvai, dar și o parcare de tip park&ride. Termenul este de 4 luni pentru proiectare, respectiv 2 ani pentru execuția lucrărilor. 

După ani de zile în care proiectul de modernizare a bulevardului a fost blocat din cauza incapacității constructorului, compania municipală Trustul de Clădiri Metropolitane, contractul pentru construirea ultimelor două loturi, situate între strada Râul Doamnei și Centura Capitalei, a fost scos la licitație pentru a fi realizat de constructori privați.

Până marți, 20 februarie, termenul limită de depunere a ofertelor, doar asocierea dintre Bog’Art și Concelex s-a înscris. Prin urmare, dacă constructorii trec cu bine de evaluările tehnice și financiare, vor obține contractul.

Parcare de tip park&ride și linie de tramvai, realizate în cadrul contractului

Valoarea proiectului este estimată la 336 milioane lei, fără TVA, iar finanțarea este asigurată din bugetul Primăriei Capitalei. Investiția presupune realizarea unei noi linii de tramvai, dar și a unei parcări de tip park&ride cu o capacitate de 300 de locuri.

Noua artera, în lungime de aproximativ 6 km, va avea cale dubla de tramvai, două benzi de circulație pe sens, pistă de biciclete cu dublu sens, trotuare si spatii verzi intre acestea si partea carosabila.

Proiectul începe pe Bulevardul Ghencea, de la Terminalul tramvaiului 41, traversează intersecția cu strada Brașov, se continua cu Prelungirea Ghencea, se intersectează cu principalele străzi și se termina la intersecția cu Centura Municipiului București, într-un nod intermodal.

La mai bine de patru ani de la începerea lucrărilor, Primăria Capitalei, prin Trustul de Clădiri Metropolitane, este aproape de a finaliza tronsonul de 700 metri dintre strada Brașov și strada Râul Doamnei. Constructorul a așternut stratul de uzură și urmează să fie trasate marcaje. În lucru este și tronsonul dintre strada Brașov și terminalul tramvaiului 41. Termenul estimat de finalizare este în vara acestui an.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW