Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


O singură ofertă la licitația pentru achiziția a 16 locomotive noi cu fonduri din PNRR

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 3 aprilie 2023

Producătorul francez Alstom este singurul ofertant la licitația organizată de Autoritatea pentru Reformă Feroviară, pentru achiziția a 16 locomotive electrice noi. 

Autoritatea pentru Reformă Feroviară a lansat în luna octombrie procedura pentru achiziția a 16 locomotive electrice. Valoarea estimată a contractului, care cuprinde și asigurarea serviciilor de mentenanță pentru 20 ani, este între 702,4 milioane lei fără TVA și 1 miliard lei fără TVA, finanțarea fiind asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Față de cerințele anunțate anterior, potrivit cărora locomotivele trebuiau să fie capabile să dezvolte o viteză maximă de cel puțin 200 km/h, asta deși infrastructura feroviară din România nu permite deocamdată acest lucru, ARF permite acum participarea cu modele a căror viteză maximă este situată în intervalul 160 km/h-200 km/h.

În același timp, locomotivele trebuie să fie capabile să tracteze până la 16 vagoane de călători.

Perioada de mentenanță și reparații este de 20 ani, în cadrul căreia sunt incluse serviciile necesare funcționării respectivelor locomotive electrice, și anume: instruirea personalului în ceea ce privește exploatarea, operarea acestora și a aplicațiilor software, transportul, asigurarea, punerea în funcțiune, asistența tehnică în perioada de garanție.

Contractul de achiziţii are prevăzută o clauză de revizuire, respectiv posibilitatea suplimentării perioadei de mentenanţă cu încă 20 ani, fără organizarea unei proceduri competitive, prin încheierea unui act adiţional.

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW