Sunday, May 5, 2024
Jurnalism corect


O rețea de proxeneți din Constanța, destructurată de DIICOT. Victimele, exploatate în România și Austria

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 6 ianuarie 2023 Etichete: , , , ,

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Constanța au transmis vineri, 6 ianuarie, că au făcut 5 percheziții într-un dosar de trafic de persoane, proxenetism și deținere de droguri de risc și mare risc. Una dintre victimele traficanților, diagnosticată cu afecțiuni psihice și încadrată în grad accentuat de handicap, a fost exploatată în România și Austria.

În urma celor 5 percheziții, doi inculpați au fost aduși în fața judecătorilor de la Tribunalul Constanța cu propunere de arestare preventivă. Potrivit portal.just, unul dintre ei, Dumitru-Marin Pătru, a și fost arestat preventiv.

Procurorii susțin că, în octombrie 2021, unul dintre inculpați a profitat de vulnerabilitatea unei victime, fiind diagnosticată cu afecțiuni psihice și încadrată în grad accentuat de handicap, și a obligat-o să practice prostituția în locații din România și Austria.

Totodată, anchetatorii au identificat alte 4 victime care au fost obligate să practice prostituția, între noiembrie 2017 și septembrie 2022, în Austria și România.

Cei doi inculpați au determinat 4 persoane să practice prostituția pe teritoriul României și Austriei și au înlesnit activitatea acestora, prin identificarea și închirierea de locuințe, postarea de anunțuri pe internet, racolarea clienților, transportarea și protecția acestora, obținând sume de bani din activitatea desfășurată”, se arată în comunicatul DIICOT.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW