Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


O rachetă cu explozibil care s-a prăbușit în Republica Moldova, detonată controlat de geniști

By Vîrban Robert , in Război în Ucraina Republica Moldova Stirile zilei , at 15 ianuarie 2023

A fost alertă în Republica Moldova. Echipele de geniști formate din militari și polițiști au detonat duminică, 15 ianuarie, resturile unei rachete care conținea aproximativ 80 kg de explozibil, prăbușită în sectorul de frontieră cu Ucraina.

Armata rusă a lansat sâmbătă zeci de rachete asupra Ucrainei, provocând cel puțin 26 de morți în rândul civililor. Pe lângă ucraineni, în pericol sunt și cetățenii statelor vecine, mai ales cei care locuiesc în apropierea zonelor în care au loc bombardamentelor. În Polonia, doi oameni au murit în explozia unei rachete balistice ucrainene, care a ajuns, din greșeală, unde ei locuiau.

O tragedie era cât pe ce să se petreacă și în Republica Moldova. O rachetă s-a prăbușit sâmbătă, 14 ianuarie, în sectorul de frontieră Larga. Din fericire nimeni nu a fost rănit.

Zona a fost încercuită iar nimeni în afară de militari și polițiști nu a avut voie să se apropie. După mai multe ore de căutări a fost descoperit și focosul, care conform estimărilor era alimentat cu aproximativ 80 kilograme de material explozibil. În final, echipele de geniști au detonat controlat resturile rachetei.

Nu este primul incident de acest gen petrecut în Republica Moldova de la declanșarea războiului asupra Ucrainei. Pe 31 octombrie o rachetă rusească doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean a căzut în localitatea Naslavcea, iar pe 5 decembrie o altă rachetă S-300 a fost găsită într-o livadă din raionul Briceni, în apropierea frontierei cu Ucraina și România.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW