Wednesday, November 30, 2022
Jurnalism corect


O primă victorie în instanţă pentru trupa Paraziţii în procesul cu sindicaliştii din poliţie: Melodia contestată rămâne pe YouTube

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 13 august 2019 Etichete: , , , ,

Piesa „Antimiliţie”, a trupei Paraziţii, rămâne pe YouTube, potrivit unei decizii a Tribunalului Bucureşti. Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie depusese o ordonanţă preşedinţială prin care solicita ca melodia să fie coborâtă urgent de pe YouTube, însă judecătorul a respins cererea şi a decis ca sindicatul să plătească cheltuieli de judecată de 2.500 lei. Decizia poate fi contestată la Tribunalul Bucureşti. Între timp, pe fond, judecătorii nu au decis un termen la care să înceapă judecata.

„Respinge excepţia lipsei calităţii de reprezentant, ca neîntemeiată. Califică excepţia lipsei capacităţii civile a reclamantului de a promova prezenta cerere de chemare în judecată ca fiind apărare de fond. Respinge excepţia inadmisibilităţii invocată în raport de dispoziţiile Art. 30 alin. 2/Constituţie şi Art. 10 lit. d din Legea nr. 8/1996, ca neîntemeiată. Respinge cererea de emitere a ordonanţei preşedinţiale, ca inadmisibilă în raport de dispoziţiile Art. 997 alin. 1 NCPC. Obligă reclamantul să plătească pârâţilor suma de 2500 lei cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentând onorariu de avocat. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la pronunţare. Apelul se depune la Tribunalul Bucureşti – Secţia a IV-a Civilă”, se arată în minuta instanței.

Polițiștii au acționat trupa Paraziţii şi casa de discuri 20cm Records în instanță deoarece consideră că versurile din piesa „Antimiliție” sunt ofensatoare.

„Este vorba despre o ordonanță președințială și așteptăm motivarea judecătorului. Poate judecătorul consideră că nu este o urgență.

Noi considerăm că este o urgență să dea jos de pe YouTube melodia. Poate judecătorul a considerat că nu este o urgență. Cu siguranță avocații vor face apel. Procesul continuă. Nu e vorba de procesul pe fond, e vorba de o ordonanță președințială. Așteptăm motivarea”, a declarat, pentru mainnnews.ro, Iulian Surugiu, liderul sindicatului.

sursa foto: Facebook

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW