Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


O posibilă mină marină, descoperită în zona Brațului Chilia Veche/ Echipa pirotehnică a intervenit

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 8 aprilie 2024 Etichete: , ,

Luni, a fost identificată o potențială mină marină pe Brațul Chilia Veche, iar zona este monitorizată până la sosirea specialiștilor din cadrul Ministerului Apărării Naționale care vor evalua obiectul respectiv.

Autoritățile au informat și Căpitănia Tulcea pentru a notifica navele din zonă și pentru a solicita o atenție sporită din partea celor care urmează să tranziteze sectorul naval al Brațului Chilia Veche.

“În cursul acestei dimineţi, în jurul orelor 09:00, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă «Delta» al judeţului Tulcea a fost alertat de către un echipaj al Poliţiei de Frontieră că în dreptul km fluvial 113, în apropiere de localitate Pătlăgeanca a fost identificat un obiect metalic sferic ce ar semăna cu o mină marină. Imediat de la primirea informaţiei, a fost activată echipa pirotehnică în vederea deplasării la faţa locului, iar conducerea Inspectoratului, prin Centrul Operaţional, a informat instituţiile abilitate să intervină cu situaţia de fapt”, au anunţat, luni, reprezentanţii ISU Tulcea.

“În acest moment, echipajul pirotehnic a identificat obiectul în dreptul km fluvial 113-114, iar împreună cu un echipaj al Poliţiei de Frontieră asigură măsuri de monitorizare şi prevenire a unor evenimente până la ajungerea unei echipei de scafandri pirotehnicieni din cadrul Ministerului Apărării Naţionale care urmează să identifice obiectul şi să stabilească dacă este vorba de o mină marină istorică ori un altfel de obiect. Recomandăm pe această cale ca toţi conducătorii de ambarcaţiuni să respecte indicaţiile autorităţilor prezente la faţa locului şi să reducă viteza de deplasare”, a mai transmis sursa citată.

foto: Ministerul Apărării

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW