Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


O persoană care a donat sânge la începutul săptămânii trecute a fost confirmată cu Covid-19/ Mai multe cadre medicale sunt în autoizolare

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 30 martie 2020 Etichete: , , ,

O persoană care a donat sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină din București a fost confirmată cu viusul Covid-19, astfel, mai multe cadre medicale au fost plasate în izolare la domiciliu.

„A venit cineva să doneze sânge, nu știa că are virusul Corona sau poate nu era infectat. A donat la începutul săptămânii, iar vineri a făcut testul și a fost pozitiv. Donatorul respectiv era asimptomatic și acum este asimptomatic, însă noi avem un protocol, o procedură pe care trebuie să o respectăm. Dacă intri în contact cu o persoană infectată, chiar dacă este asimptomatică, personalul care a intrat în contact cu respectiva persoană va fi izolat la domiciliu”, a declarat Doina Goșa pentru mainnews.ro.

Astfel, mai multe cadre medicale au fost plasate în izolare la domiciliu, pentru că au intrat în contact cu persoana infectată.

„Eu doar comunic cu personalul care a fost trimis în izolare și mă interesez de soarta lor fiindcă sunt angajații mei. Aceștia au fost preluați de medicii lor de familie și de DSP”, a mai spus directorul instituției.

În România este nevoie de donatori de sânge

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice (COPAC) din România susține că există o situație extrem de gravă în ceea ce privește donatorii de sânge și cere rezolvarea rapidă a acestei probleme.

„În prezent, donarea de sânge a scăzut semnificativ, iar scăderea va deveni dramatică în condițiile noilor restricții de circulație”, au transmis reprezentanții COPAC.

Aceștia au explicat că situația de genul asta va deveni și mai gravă dacă nu se vor lua măsuri.

„Nu stim daca aceasta informatie a ajuns si la nivelul Comitetului de Urgenta, dar aceasta lipsa a donatorilor de sange se traduce printr-o criza a pacientilor cu boli rare, boli cronice sau pacientii acuti, lipsa sangelui va avea un impact devastator asupra intregului sistem de sanatate.

De transfuzii vor avea nevoie inclusiv cazurile grave de COVID 19, care nu vor intarzia sa apara. Pentru aceasta problema, solicitam Comitetului de Urgenta si Ministerului Sanatatii sa gaseasca urgent o solutie pentru ca va deveni cat de curand o problema majora a sistemului de sanatate”, a declarat Radu Ganescu, presedintele COPAC.

Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you will find 71004 more Info on that Topic: mainnews.ro/o-persoana-care-a-donat-sange-la-centrul-de-transfuzie-sanguina/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More Information here on that Topic: mainnews.ro/o-persoana-care-a-donat-sange-la-centrul-de-transfuzie-sanguina/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW