Tuesday, April 23, 2024
Jurnalism corect


O nouă stație de pe linia tramvaiului 41, închisă pentru extinderea peroanelor 

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 8 august 2022

Începând de luni, 8 august, stația de tramvai „Agronomie” de pe traseul liniei 41, situată pe Bd. Mărăști, pe ambele sensuri de mers, va fi suspendată, având în vedere necesitatea executării lucrărilor de extindere a peroanelor, a anunțat Societatea de Transport București.

În acest context, călătorii vor putea utiliza stația „Cașin”, care este cea mai apropiată stație de pe traseul liniei 41, fiind situată pe Bd. Mărăști, pe ambele sensuri de mers, în zona intersecției cu Bd. Alexandru Constantinescu.

Primăria Capitalei a încheiat pe 20 iulie cu compania municipală Trustul de Clădiri Metropolitane un contract în valoare de 4,5 milioane lei, finanțat din bugetul local, pentru extinderea a 14 peroane de pe linia 41, o investiție absolut necesară pentru circulația noilor tramvaie Astra.

Stațiile de tramvai care trebuie extinse:

Agronomie – ambele sensuri;
Cașin – ambele sensuri;
Podul Ciurel – ambele sensuri;
Orșova – ambele sensuri;
Drumul Taberei – ambele sensuri;
Parc drumul Taberei – ambele sensuri;
Brașov – ambele sensuri.

Deși lucrările pentru extinderea peroanelor liniei de tramvai 41 nu vor fi gata până în luna septembrie, Primăria Capitalei a găsit o soluție pentru punerea în circulație a noilor tramvaie Astra Imperio. Potrivit unor surse din cadrul municipalității, cinci sau șase stații, unde vor mai fi necesare lucrări de extindere, urmează să fie închise temporar, astfel încât tramvaiele, inclusiv cele vechi (V3A) nu vor mai opri pentru a prelua călători.

100 de tramvaie noi, „made in Romania”

Primăria Capitalei a încheiat, pe 11 mai, cu firma arădeană Astra Vagoane, contractul pentru achiziția a 100 de tramvaie din gama de 36 metri. Valoarea înțelegerii este de 840,8 milioane lei fără TVA, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile și bugetul municipalității.

Tramvaiele vor avea podea 100% coborâtă, cinci uși duble și vor fi dotate cu aer condiționat. Garanția este tramvaielor este full warranty de minim 5 ani sau 300.000 km. Capacitatea de transport va fi de minim 220 de călători, din care 56 pe scaune. Cele 100 de tramvaie vor intra în traseu pe liniile 1, 10, 21, 25, 32, 40, 41 și 55.

Până în acest moment Astra a adus în București trei tramvaie, urmând ca al patrulea să ajungă în jurul datei de 15 august. Începând cu luna septembrie contractul prevede furnizarea a câte patru tramvaie lunar.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW