Wednesday, November 29, 2023
Jurnalism corect


O nouă stație de pe linia tramvaiului 41 a fost modernizată

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 29 septembrie 2022 Etichete: , ,

Stația de tramvai Cașin redevine funcțională. Începând de joi, 29 septembrie, de la ora 15:00, tramvaiele liniei 41 vor efectua opriri în stația Cașin, situată pe Bulevardul Mărăști, pe sensul de mers spre Piața Presei, ca urmare a finalizării lucrărilor de modernizare a peronului aferent, au anunțat reprezentanții Societății de Transport București.

Primăria Capitalei a încheiat pe 20 iulie cu Trustul de Clădiri Metropolitane un contract în valoare de 4,5 milioane lei, finanțat din bugetul local, pentru extinderea a 14 peroane (7 stații) de pe linia 41, o investiție necesară pentru circulația noilor tramvaie Astra.

La circa două luni de la startul lucrărilor, compania municipală a reușit terminarea lucrărilor în stațiile Brașov, Orșova, Agronomie și Cașin. În perioada următoare urmează să fie extinse peroanele și în stațiile Drumul Taberei, Parc Drumul Taberei, respectiv Ciurel.

100 de tramvaie noi, „made in Romania”

Primăria Capitalei a încheiat, pe 11 mai, cu firma arădeană Astra Vagoane, contractul pentru achiziția a 100 de tramvaie din gama de 36 metri. Valoarea înțelegerii este de 840,8 milioane lei fără TVA, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile și bugetul municipalității.

Tramvaiele vor avea podea 100% coborâtă, cinci uși duble și vor fi dotate cu aer condiționat. Garanția este tramvaielor este full warranty de minim 5 ani sau 300.000 km. Capacitatea de transport va fi de minim 220 de călători, din care 56 pe scaune. Cele 100 de tramvaie vor intra în traseu pe liniile 1, 10, 21, 25, 32, 40, 41 și 55.

Până în acest moment Astra a livrat în București opt tramvaie, însă deocamdată Primăria nu a făcut recepția acestora. Mai multe detalii aici.

CITEȘTE ȘI: Circulația tramvaielor pe linia 41, suspendată începând de vineri

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW