Tuesday, May 17, 2022
Jurnalism corect


O nouă instituție va fi înființată pentru construirea de spitale. Ioana Mihăilă: Ne-am asumat în PNRR creșterea capacității administrative

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 17 iunie 2021

În condițiile în care Ministerul Sănătății are doar 286 de angajați, creșterea capacității administrative reprezintă o condiție esențială pentru implementarea marilor proiecte de infrastructură spitalicească. În acest sens, ministrul de resort, Ioana Mihăilă, a precizat că executivul și asumat în Planul Național de Redresare și Reziliență înființarea Agenției Naționale pentru Investiţii în Infrastructura de Sănătate.

Noua instituție ar urma să se ocupe de realizarea unor noi unități spitalicești, printre care și cele trei spitale regionale.

„O linie de reformă (n.r. – inclusă în PNRR) este tocmai creşterea capacităţii administrative a Ministerului Sănătăţii în vederea gestionării proiectelor de infrastructură în sănătate şi aici vorbim specific tocmai de crearea acestei Agenţii Naţionale pentru Investiţiile în Infrastructura de Sănătate. Motivul pentru care am propus această linie de reformă în PNRR este tocmai această nevoie, pe care cu toţii am identificat-o, în crearea unor noi spitale, în construcţia de fapt de noi spitale. Agenţia va gestiona şi va avea în portofoliu spitale care au impact teritorial major şi care se află în subordinea Ministerului Sănătăţii”, a afirmat Ioana Mihăilă, într-o conferinţă de presă, citată de Agerpres.

Ministrul a menţionat că spitalele aflate în subordinea autorităţilor locale vor putea solicita asistenţă tehnică agenţiei pentru derularea propriilor proiecte de investiţii.

Autoritățile vor să construiască până la finele anului 2026 spitale regionale la Iași, Cluj și Craiova. Sursele de finanțare pentru construirea celor trei unități sanitare sunt asigurate din Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Programul Operațional Sănătate 2021 – 2027, împrumuturi de la Banca Europeană de Investiții și bugetul de stat.

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW